Az empaták gyakran elveszítik az érzelmi egyensúlyukat, mert a saját érzelmeik valaki más érzelmeivel mosódnak össze, így nem tudják megmondani, melyik a saját érzésük. Ez a fájdalom esetén a legkellemetlenebb. Csodálatos dolog empatának lenni, de néha mérgezővé válik a saját énükre nézve. Minden empátának el kell jutnia arra a stabil szintre, ahol nem egyszerűen átveszik mások fájdalmát, hanem sokkal inkább gyógyítják azt.

1. Légy optimista

Könnyű elmerülni a körülötted levő negatív dolgok között, és bár ez nem a te hibád, de ez nem jelenti azt, hogy hagynod kellene magadat. Nehéznek tűnhet, de végső soron a te kezedben van a lehetőség, hogy fordíts a dolgokon és a fájdalmat valami pozitívvá változtasd. Ezért akármilyen rossz is legyen a helyzet, te maradj pozitív kifelé és befelé egyaránt! Tanuld meg a negativitást átalakítani!

2. Mondj búcsút a bizonytalanságnak

Soha ne kételkedj abban, hogy mi a fontosabb. Te, vagy mások. Tetszik vagy sem, egy empatának mindig az első helyen kell állnia, az ő boldogságának és testi-lelki jólétének. Nem Teréz Anyának, hanem empatának születtél. Hiszen csak úgy tudsz segíteni másoknak, ha minden szinten jól érzed magadat.

3. Áradjon belőled a pozitivitás

Dolgozz kitartóan azon, hogy őszintén higgy a csodában és a jó dolgokban. Légy pozitív és ezt tudasd bátran a környezeteddel! Igyekezz másokat is erre inteni és segíts nekik abban, hogy ők is megleljék a pozitivitást. Mutass példát és áruld el, te hogy csinálod!

4. Csak semmi pánik!

A pánik, a stressz és a szorongás semmilyen helyzetben nem segít. Sokkal célravezetőbb a higgadtság és a nyugalom. Dolgozz a lelki békéden, hogy minden helyzetben képes legyél megőrizni vagy mielőbb visszanyerni a türelmedet. Ehhez elegendőt kell pihenned és akár bevethetsz különböző relaxációs módszereket is. Idővel lesz egy technikád, amivel azonnal visszanyerheted békés állapotodat, csak találd meg!

5. Bízz magadban és a sorsodban!

Hinned kell abban, hogy mindent meg tudsz oldani – akár segítséggel – hogy nincs számodra lehetetlen. Higgy a saját képességeidben, az erényeidben. Igenis, érezd magadat győztesnek, mikor megoldasz egy nehéz helyzetet vagy legyőzöd a félelmedet. Erősítsd meg az önbizalmadat és akkor nem mérgezhetnek meg mások.

6. Ne állj ellen!

Ne ragaszkodj a dolgokhoz, az emberkehez, és ne élj olyan érzelmekkel, amelyek nem a tieid. Ha van valami, ami állandó dolog ebben a világban, akkor az a változás. Ne félj a változásoktól. Tudj elengedni és nem leragadni. Sodródj az Univerzummal, az örökké változó természettel. Csak hagyd magad. Fogadd be az érzelmeket, majd engedd el őket!

Gyógyító empatának lenni egy igazán szép dolog. Nehéznek tűnhet, de megvalósítható, és ha eljutottál erre a szintre, képes leszel segíteni önmagadnak és más embereknek is olyan módon, ahogyan nem gondoltad, hogy lehetséges. El fogod érni ezt a szintet!

Kép: Pinterest

Forrás: simplecapacity.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

14 működő módszer, amellyel sikeresen megemelheted a rezgésszintedet

További cikkeink