A családi karmának semmi köze a személyes karmához, egyszerűen megörököljük azt az őseinktől. Van, akit visszatart és korlátoz, mások semmit jelét nem tapasztalják. Akinek nagyon nehéz sorsa van, az okkal gyanakodhat arra, hogy a családi karma dolgozik az életében. Szerencsére le lehet tenni a terheket. Nem azonnal, nem varázsütésre fog történni. De hosszú, kitartó munkával számottevően javulhat a helyzet.

A következő 7 módszer segítségével megváltoztathatod a családi karmádat:

1. Ismerd meg a családi karmát

Meg kell tanulnod meglátni és megjavítani azokat az energiaszálakat, amelyek összekötnek a családoddal. Mindez nagyon mély érzelmi folyamat lehet. A családi karma olyan dolog, amelyet továbbadtak neked, és te is továbbadhatod, amíg meg nem oldódik. Ezért különböző módszerek segítségével érdemes feltárni a problémát ahhoz, hogy megtudd, mit kellene tenned: előző életbeli utaztatással, meditációval, és így tovább. Lehetnek bizonyos jelei, ha a családi karma kihat az életedre, és őseid terheit cipeled.

2. Javíts a szeretteiddel való kapcsolatodon

Nem lehet mindenkivel ugyanolyan szoros vagy jó a kapcsolatod. Az is lehet, hogy soha nem lesz valakivel igen erőteljes a köteléked. De legalább törekedj arra, hogy mindenki esetén a kölcsönös tisztelet és szeretet uralkodjon benned. Tedd rendbe a kapcsolataidat és próbáld rávenni a szeretteidet is arra, hogy ők is tegyék ezt. Igyekezzetek békességben élni egymással.

3. Gyakorold a hálát!

Tanulj meg hálás lenni azért, amit az élet kínál. Vedd észre, hogy minden tapasztalat, legyen az jó vagy rossz, előnyös. Amikor felébredsz, kezdd a napot mosollyal az arcodon, és légy hálás a földi életedért.

4. Cselekedj szeretettel

Függetlenül attól, hogy kik a körülötted lévő emberek, vagy milyen a kapcsolatod velük, fejezd ki őszinte szeretetedet. Törekedj arra, hogy nyílt szívvel élj! Vizsgáld meg tetteidet és azt, ami motiválja őket. Győződj meg arról, hogy pozitív szándékból és szeretetből fakadnak-e.

5. Tarts rendszeresen önvizsgálatot

Igyekezz megszabadulni az olyan negatív érzésektől, mint amilyen a harag, a gyűlölet, az irigység, a féltékenység, a birtoklási vágy. Légy tisztában azzal, milyen szándékok vezérelnek.

6. Fogadd el a helyzetedet

Minél jobban küzdesz valami ellen, gyakran annál nagyobb ellenállással találkozol. Fogadd el a sorsodat, a családi karmát, de ezt ne kifogásnak használd arra, miért hanyagolhatod el magadat vagy miért nem kell tenned semmit, „mert úgysem jön össze”. Fogadd el szívből, gondolj arra, hogy jó okkal kaptad és dolgozz azon, hogy megszabadulj tőle. De egyúttal fogadd el a múltadat, mindazt, ami jelen életedben történt veled. Te is tudod, hogy minden okkal történt és az események hatására váltál azzá, akivé.

7. Gyakorold a megbocsátást

Sokan nem érzik úgy, hogy képesek megbocsátani másoknak. És bár ezt nehéz lehet elérni, de nagyon fontos, mivel segít kiűzni belőled a negatív érzéseket, visszafordítja a negatív energiákat és megszabadít a családi karmától. Megadhatja a vágyott lelki békét és boldogságot, mert a lelked szabad lesz.

Fotó: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink