Napról napra egyre több ember veszi észre, hogy érzékeny. Azt tapasztalják: rendkívül fogékonyak a környezetükből származó energiákra, valamint az érzelmekre.

Az empatikus ember az a személy, aki képes érzékelni mások mentális és érzelmi állapotát. Ezek az emberek magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, és nagyon jól tudnak segíteni másoknak a problémáik megoldásában.

Fontos felismerni azt, ha érzékenyek vagyunk erre az energiára, mert gyakran azt gondoljuk: eredetileg az adott érzés bennünk keletkezett. De számolni kell azzal is, hogy bizonyos gondolataink, érzéseink nem is tőlünk származnak, hanem a környezetünktől vettük át. Sokkal könnyebbé válik az életünk, ha megtanulunk különbséget tenni a kettő között, hiszen így nem fogunk feleslegesen szenvedni.

Az alábbi 8 jel segít rámutatni arra, ha te is érzékeny vagy az energiára:

1. Érzed mások érzelmeit, még akkor is, ha nincsenek a közelben

Ha empatikus ember vagy, akkor is átveheted mások energiamezőjét, amikor nincsenek körülötted. Lehetnek a város vagy az ország másik felén, de te mégis képes vagy érzékelni az érzelmeiket. Az energiára érzékeny ember számára alapnak kell lennie, hogy felteszi magának a kérdést: „Ezek az érzések az enyémek?”

Sok szenvedéstől kímélheted meg magad, ha felismered, valaki más energiamezője miatt érzed rosszul magad, és nem a sajátod húz le.

2. Túlterheltnek érzed magát a zsúfolt helyeken

Igen, jobban szereted a kis csoportokat vagy az egyedüllétet, mintsem tömegben lenni, ahol magadra veheted mások rezgését. Túl soknak érzed, hogy egyszerre árad egy csomó ember energiája. Ilyenkor hirtelen fáradtnak, leterheltnek érezheted magad, és olyan kellemetlen fizikai panaszok is jelentkezhetnek, mint fejfájás, émelygés vagy hányinger.

3. Érzékeny vagy a fényre, a hangokra, a szagokra és az érintésekre

Nem szereted az erős fényeket, és éles íz-, tapintás- és szaglóérzéked van. Empatikusnak lenni azt is jelenti: az elméd és a tested összekapcsolódik, és ez természetednél fogva érzékenyebbé tesz általában minden energiára, még az elektromágneses energiákra, és az érzékszerveken keresztül felvehető információkra is.

4. Tudsz dolgokat, nincs rá bizonyítékod

Csak úgy dolgokat „tudsz”, amelyekre nincs logikai bizonyítékod. Más szóval, nagyon erős intuíciód van, és képes olyan dolgokat látni, érzékelni, amelyek betekintést nyújtanak az emberek érzelmi és gondolatvilágába. Ha érzékeny vagy az energiára, elég, ha ránézel valakire, és olvashatsz belőle, mint egy könyvből.

5. Az emberek azt mondják, hogy túl érzékeny vagy

A körülötted lévők azt mondják neked: túl érzékeny vagy. Sokat agyalsz, és ezzel együtt mélyebben átérzed mások érzelmeit, valamint mélyebb szinten tapasztalod meg az eseményeket, mint a legtöbb ember.

6. Tudod, mikor hazudnak neked az emberek

Nemcsak az energiájukat, hanem a testbeszédüket is lazán olvasod, ahogy a mentális, és pszichológiai állapotukat is. Amikor az emberek hazudnak neked, észreveheted az energiamezőjük és a hangjuk változását. Gyakran van olyan érzésed, mintha szabályosan olvasnád a gondolataikat.

7. Nem bírod az erőszakot

Rosszul érzed magad, amikor erőszakot látsz a tévében, egy filmben, vagy akár a való életben, mivel olyan ember vagy, aki mások helyébe képzeli magát, és gyakran gondolsz arra, hogy mi lenne, ha valami hasonlót tapasztalnál. Akár ember, akár állat legyen, egyformán érint téged, nem teszel különbséget az élőlények között. Pontosan úgy éled meg az eseményeket, mintha veled történnének. Éppen ezért te magad is kerülöd a durvaság minden létező formáját.

8. Ösztönösen kerülöd az energiavámpírokat

Kerülöd azokat az embereket és helyzeteket, amelyek elszívják az energiádat. Mivel a múltban volt már tapasztalatod energiavámpírokkal, tudod, hogyan azonosíthatod őket, és ebben nagy segítségedre van a  fejlett érzékelésed is.

 

Empataként élni nem könnyű dolog, különösen akkor, ha nem kontrollálod a képességedet, és szenvedsz miatta. De ne feledd: több vagy, mint egy energiaszivacs. Van hatalmad, akaratod és választásod. Ne félj használni ezt az erőt!

forrás: consciousreminder.com

fotó: pixabay

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

Az empatáknak 8 típusa van, és csak egynek van köze mások érzelmeinek átérzéséhez

 

További cikkeink