Ha hálát adsz azért, amit kapsz, annál többet és többet fogsz kapni lelkileg, érzelmileg és fizikailag is. Aki megbecsüli az apróságokat, képes a nagyobb dolgok befogadására. Mi történik, ha minden nap hálát adsz a gazdagságodért? Úgy fogod érezni, hogy a világ kitárul, és az életed megszépül.

Gazdag vagy. Nem azért, mert sok pénzed van, hanem mert van egy szerető családod, egy párod, vannak barátaid, álmaid, értékeid, tehetségeid, egészséges vagy, és még sorolhatnám. Gondolhatod, hogy mindez ostobaság, mert erre meg arra vágyom már évek óta, és semmi nem történik. Mondhatnád, hogy egyáltalán nincs miért hálásnak lennem, mert nem tudom elérni a céljaimat ennek és annak a hibájából. Mit gondolsz, ezzel a magatartással meddig fogsz jutni? Vagy kérdezhetném úgy is, hogy csodálkozol, hogy ilyen hozzáállással nem jutottál semeddig?

Azt szoktam mondani, hogy hálásnak lenni hálás dolog, hiszen az élet mindig megajándékozza azokat az embereket, akik köszönetet mondanak mindazért, ami megadatott nekik. Nem hiszed? Akkor tégy egy próbát!

Hálás vagyok, hogy hálás lehetek

A sok munka, a magánéleti problémák és az önmegvalósítás hiánya miatt elfelejtjük, mire való az élet, elfelejtünk köszönetet mondani és hálásnak lenni. Pedig a szeretet mellett a hálának van a legnagyobb ereje. Ezért van az, hogy ha megbecsülöd amid van, az élet annál nagyobb dolgokkal ajándékoz meg. Gondolj csak bele, ha egy szomszédod mondjuk segít neked felásni a kerted, te meg ahelyett, hogy megköszönnéd, inkább panaszkodsz, hogy nem nyomta elég mélyre az ásót, vagy nem olyan munkát végzett ahogy azt te elvártad volna, szerinted segíteni fog legközelebb?

Ellenben, ha hálás leszel neki, amiért rád áldozta az idejét, máskor is fordulhatsz majd hozzá. Evidens, hogy a dolgok így működnek…

A hála akár a vonzás törvénye

A hála is ugyanúgy viselkedik, mint a pozitív gondolkodás vagy a vonzás törvénye. Ha az apróságokért hálát adsz, képes leszel a nagyobb dolgok befogadására. Ez hasonló ahhoz a gondolathoz, hogyha kipucolod az otthonod a régi kacatoktól, be fogod vonzani a helyükre az újakat.

A hála ereje hatalmas, élj hát vele! Elalvás előtt vedd végig a napod, és adj hálát azért, amiért csak lehet. Ha minden egyes este áldozol erre, az életed, a gondolkodásmódod hamarosan megváltozik.

Ugye milyen jó lenne elégedetten felkelni reggelenként? Hogy úgy tekintesz minden napra, mint egy új lehetőségre? Amikor azt érzed, hogy pont ott vagy az életben, ahol lenned kell? Nos, ehhez bizony erős akarat, kitartás, pozitív gondolatok és hála kell, aztán úgy hajthatod párnára a fejed, hogy elégedett vagy mindennel, ami körülvesz.

Az út hosszú, de nem bejárhatatlan

Ha sosem mondtál még köszönetet semmiért, nem egyik pillanatról a másikra fogja megtölteni a hála a szívedet.

Gyakorolnod kell.

Sokat és kitartóan!

Nem elég kimondani a szavakat, érezned kell. Nem elég egyszer megköszönnöd az életnek a lehetőségeket, minden nap áldoznod kell rá. Csekély ár ahhoz, hogy az életed megváltozzon, nem igaz?

Kép: yogajournal.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink