Minden kristálynak megvan a maga rezgése és különböző területeken képes hatni. Például ez a 10 ásvány képes felerősíteni az intuícióidat, fokozhatja a harmadik szem csakrádat, de akár egyéb pszichikai képességedet is előhívhatja. Sőt, segíthet kapcsolatba kerülni a felsőbb éneddel.

Természetesen nem egyik napról a másikra tesznek csodát veled ezek a kövek. Érdemes napi szinten meditálni egy marokkővel vagy akár ékszer formájában magadnál hordanod. Minél jobban ráhangolódsz, annál jobban fejti ki a hatását és erősíti fel a hatodik érzékedet a választott ékkő.

1. Kék Apatit

A kék apatit segít az Akasha krónikával és a korábbi életekkel való munkában. Úgy működik, hogy felszámolja a mentális ködöt és lerombolja azokat a negatív hiedelmeket, amelyek az anyagi világban hátráltatnak bennünket. Remek kő az önvizsgálathoz és megvan az ereje, hogy álmokon és megérzéseken keresztül növelje a spirituális tudatosságodat. Minden alkalommal, amikor úgy érezzük, hogy elszakadunk a felsőbb énünktől, a kék apatit segíthet ismét összhangba hozni vele, és megnyithat bennünket az Univerzum útmutatására. Emellett élénkíti a látomásokat és segít megérteni a spirituális üzenetek mögött meghúzódó jelentést.

2. Hegyi kristály

Hogy fogékonyak legyünk a magasabb útmutatásra, a hegyi kristály először megtisztítja, majd megnyitja energiaközpontjainkat, hogy spirituális letöltéseket kapjunk. Ha hagyjuk, hogy kifejtse varázslatát, a kristály segíthet rátérni a számunkra kijelölt ösvényre, és felfedheti lélekküldetésünket, amit akár álmainkon keresztül is megtehet. Sőt, a koronacsakrán keresztül összeköt minket az isteni forrással. Miközben dolgozunk vele, megtanít bennünket, hogyan engedjük el azokat a mintákat és hiedelmeket, amelyek nem szolgálják a fejlődésünket.

3. Citrin

A citrinnél nincs jobb kristály, amit magaddal vihetsz egy spirituális önfelfedező útra.

Hatalmas ereje abban rejlik, hogy magas rezgésű energiával ajándékoz meg bennünket, amely feloldja intuícióinkat. Végezetül, a citrin megtanít bennünket arra, hogyan bízzunk önmagunkban, miként figyeljünk a megérzéseinkre és használjuk ki őket, emellett mágnesként vonzza a pozitív dolgokat.

4. Ametiszt

Az ametiszt a harmadik szem és koronacsakra kristálya.

Azáltal, hogy először megnyugtat minket, és megszünteti az energetikai akadályokat, fogékonyabbá tesz bennünket az isteni útmutatásra. Segít kapcsolatba kerülni a magasabb tudással és megtanít bennünket arra, hogyan bízzunk a megérzéseinkben. Emellett fejleszti a tisztánlátó képességeket.

5. Lapis Lazuli

A Lapis Lazuli a spirituális kinyilatkoztatások köve, és az egyik legjobb kristály az intuíció számára, ha kapcsolatba akarunk lépni szellemi vezetőinkkel.

Ez a drágakő megnyitja az ajtókat tudatunk legmélyére, és lehetővé teszi számunkra, hogy mélyreható ismereteket szerezzünk magunkról és a minket körülvevő világról. Azáltal, hogy összeköt bennünket belső vezetőnkkel, a lapis lazuli megtanít bennünket arra, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, mielőtt cselekszünk. Így ez az ékkő utat mutat nekünk a belső bölcsességhez, a megvilágosodáshoz és az egyéb spirituális képességeinket is a felszínre segíti.

6. Kianit

Jól ismert a tisztánlátásunk javításáról. Ez egy erős kristály, amelyet csatornázásra és jóslásra használhatunk, és segíthet felfedni a rejtett spirituális képességeinket. Ez egy olyan ásvány, amely csak a kezünkben tartva segíthet abban, hogy a magasabb tudattal dolgozzunk. Felerősíti a meditáció előnyeit, segíti az isteni forrással és felsőbb énünkkel való kommunikációnkat. Fogékonnyá tesz bennünket a magasabb szintű üzenetekre, támogatja a hatodik érzékünket.

7. Obszidián

Az obszidián a belső egyensúly megteremtésén, érzelmi testünk meggyógyításán és az előző életekből származó karmánk kitisztításán dolgozik. Ez egy erős közvetítő kő, amely segíthet felvenni a kapcsolatot őseinkkel, és meggyógyítani az ősi mintákat, amelyek akadályozzák, hogy a lehető legteljesebb mértékben élhessünk. Azáltal, hogy segít bennünket spirituális utunkon, megtanít bennünket arra, hogyan hangolódjunk a szinkronicitásokra és értelmezzük a jeleket. Az obszidián felemeli tudatunkat, és nagyszerű munkát végez a pszichés képességek fejlesztésében, illetve a spirituális vezetőkkel való kommunikációban. Mi több, eloszlatja a spirituális látással kapcsolatos félelmeinket is.

8. Szodalit

Ez a kristály megnyugtatja az elmét, és megállítja a belső fecsegést, amely arra késztet bennünket, hogy a dolgokat és az eseményeket felszíni szinten lássuk. A szodalit arra tanít, hogy megnyíljunk az ismeretlen felé, és magasabb perspektívából lássuk a dolgokat. Összeköt bennünket az isteni részünkkel, és segít kapcsolatba kerülni a felsőbb énünkkel, akár az álmainkon keresztül.

9. Holdkő

A Holdkő egy nagyon erős, mégis titokzatos és összetett kő. Ahogy a neve is sugallja, ez a kristály közvetlenül kapcsolódik a hold erejéhez, ezért a legjobb eredményeket akkor érheted el általa, ha este használod.

Fontos tudni, hogy a holdkő női energiával töltődik fel, hiszen a hold a nőiséget jelképezi. Ezért a holdkő segíthet fejleszteni pszichés képességeidet, és hasznos azoknak a nőknek is, akiknek nehézségei vannak a nőiességük elfogadásával vagy bármilyen testükkel kapcsolatos problémával. A holdkő kitisztítja a szívcsakrát, és összekapcsolja koronacsakrádat az univerzummal, így ráhangolódik a harmadik szem csakrádra is. Mindezek mellett tiszta, akár profétikus álmokat adhat.

10. Labradorit

A Mágia Köveként ismert, mert olyan misztikus kő, amely összeköt bennünket az éteri világgal, felébreszti spirituális képességeinket, és a megvilágosodás felé visz.

Ha szeretnél betekintést nyerni korábbi életedbe, a labradorit a neked való kristály. Ennek a drágakőnek megvan az az ereje, hogy feltárja előző életünket és megismertessen a karmánkkal. Használható az Akasha krónika olvasásához, és segít leküzdeni a korlátokat, ami miatt nem tudunk hallgatni a megérzéseinkre. Továbbá ez a drágakő védi az auránkat és fejleszti a telepatikus képességeket is.

Fotó: pexels.com
Forrás: cosmiccuts.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

9 kristály, amivel bevonzhatod a szerelmet vagy megerősítheted a kapcsolatodat

További cikkeink