A spirituális beállítottságú emberek másképp viszonyulnak a karácsonyhoz. A gondolkodásmódjuk miatt másképp tekintenek az egész ünnepre. Például itt van ez a 8 dolog, amit tudatos és bölcsességre törekvő emberek lévén nem tesznek meg az ünnepekkor.

1. Nem a külsőségekre fektetik a hangsúlyt

Ez persze nem jelenti azt, hogy borzalmas körülmények között fogadják a vendégeket vagy nem díszítik fel otthonukat. De nem is akarnak másokat meggyőzni arról, hogy milyen fényűző, pompázatos az életük, amikor hat fogást tálalnak fel a méregdrága porcelán edényeiken. Tudják, hogy a valódi érték nem a külsőségekben rejlik.

2. Nem dőlnek be a közösségi médiának

Ha már látszatnál tartunk: nem dőlnek be a spirituális emberek a közösségi média kirakatvilágának. Tudják, hogy nem minden igaz, amit mások feltesznek, és hogy a boldog párok és családok tökéletesen beállított képei nem mindig a valóságot tükrözik. Nem fogják rosszul érezni magukat csak azért, mert nekik nincs párjuk, nem kaptak ajándékot vagy még nincs családjuk, mint másoknak.

3. Nem akarnak másokat megvenni

Természetesen a spirituális ember is ajándékozik, ha úgy látja jónak. De nem költ irreálisan sokat csakhogy megmutassa, mennyi pénze van vagy hogy megvegye mások szeretetét, csodálatát. Távol áll tőle minden ilyenfajta manipuláció. Szeret örömöt okozni, de tisztában van azzal, hogy a valódi boldogságot és szeretetet nem lehet megvenni.

4. Nem őrülnek bele az ünnepi készülődésbe

Nem arról van szó, hogy néha nem stresszelnek, esetleg aggódnak, de az hamar el is múlik náluk, mivel nem görcsölnek rá a készülődésre. Nem akarnak mindenáron tökéletes bejglit sütni és nem bolondulnak meg abban, hogy egyszerre főznek, mosnak, takarítanak, gyereket nevelnek. Képesek igazán élvezni az ünnepeket még a készülődés közben is, mert nem vállalják túl magukat, és mert tudják: az a fontos, hogy együtt legyenek a szeretteikkel.

5. Nem versenyeznek karácsonykor

Egyáltalán nem szokásuk tipikus ünnepi vitákba keveredni. Kerülik annak lehetőségét, hogy a vacsoraasztalnál sárdobálás legyen, ugyanis ilyenkor sokakból előtörnek a régi sérelmek, a múlt, vagy versenyzésbe bocsátkoznak, hogy ki és mit ért el az évben vagy az életben. Ha körülöttük mégis ilyen beszélgetés alakulna ki, nem fogják rosszul érezni magukat és még inkább: nem szállnak be. Elütik egy viccel, egy bölcs megjegyzéssel vagy őszintén, de nem bántóan elmondják a meglátásukat, ám nem céljuk a saját igazuk hangoztatása.

6. Nem fogadnak örökbe meggondolatlanul kisállatot

Klasszikus karácsonyi ajándéknak számít a kisállat ajándékozása. Ám egy érett spirituális ember sosem vetemedne arra, hogy meggondolatlanul vegyen kisállatot a gyerekének vagy a párjának. Alaposan végig gondolja, hogy valóban vágyik-e rá az, akinek szánja, fog-e vele foglalkozni és felelős állattartó lesz-e. Nem teszi meg azt, hogy vesz egy macskát vagy kutyát és három hónap múlva viszik a menhelyre, mert az illetőnek még sincs kedve vele foglalkozni.

7. Nem hoznak meggondolatlan döntést, csak mert egyedül vannak

Sokan egyedül töltik az ünnepeket, mert nincs párjuk, családjuk vagy távol élnek tőlük a rokonok. Mindegy mi miatt, de sokakat érint. Csakhogy a spirituális ember, ha szomorúságot is érez, akkor sem zuhan magába és nem gondolkodik azon: “miért nem szeretnek? Értéktelen vagyok. Jobb lenne meghalni.” Lehet rossz kedve, amiért épp egyedül van, de nem húzza le magát még jobban. Vagy nem csinál olyan meggondolatlan dolgokat, hogy ráír az exére, de legalábbis mindenáron szerez valakit csak azért, hogy ne legyen egyedül.

Persze vannak, akik nem búslakodnak egyedül, hanem feltalálják magukat és igyekszenek a maximumot kihozni az ünnepekből. Lépéseket tesznek azért, hogy testben és lélekben egyaránt jól érezzék magukat, mert tudják: mindez átmeneti.

8. Nem azért adakoznak, hogy jobb színben tűnjenek fel

Lássuk be, vannak, akik azért önkénteskednek vagy adakoznak, hogy megmutassák másoknak, milyen jó emberek. Így szeretnének figyelemhez, csodálathoz, elismeréshez jutni. De egy spirituális ember önzetlenül adakozik karácsonykor. Nem akar másoknak megfelelni vagy ezzel „bevágódni”. Minden tette szívből jön.

Fotó: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

8 dolog, amit egy spirituális ember megtesz a karácsonyi ünnepekkor

További cikkeink