A spirituális ember egyik legfőbb jellemzője, hogy tudatosan éli az életét. Ebbe beletartozik az is, hogy felkészül az olyan jeles napokra is, mint amilyen az újév első napja és igyekszik a lehető legtöbbet kihozni belőle. Nincs olyan ember, aki számára ne bírna nagy jelentőséggel az új év, ami egyet jelent a megújulással, a lehetőségekkel, a tiszta lappal. A reményt, a szebb jövőt, vágyaink megvalósítását társítjuk hozzá.

Egy spirituális ember pedig fokozott tudatossággal áll ehhez a naphoz és megteszi a következő 7 dolgot annak érdekében, hogy a maximumot hozza ki belőle és sikeresen megalapozza az egész évét:

1. A vágyaira fókuszál

A spirituális emberek tudják, hogy az újév első napja úgy működik, mint egy tízmilliószoros teremtőnap. Vagyis ma fokozottan működik a teremtés. Éppen ezért újév első napján meditálnak, de legalábbis vizualizálják az évvel kapcsolatos vágyaikat és céljaikat. Akár le is írhatják őket. Sőt, hangosan is kimondják, hogy mit szeretnének megvalósítani vagy elérni az új évben, mivel tudják: az univerzum csupa fül és kész megadni nekik vágyaikat.

2. Jó kívánságokat mond

Az előbbi vonalon haladva: mivel egyfajta teremtő napként működik az újév első napja, ezért nemcsak maguknak, de másoknak is lehetőségük van jót kívánni. Márpedig egy spirituális ember örömmel kíván szerencsét, boldogságot, jó egészséget másoknak. Csakúgy szórja az áldást annak reményében, hogy szavai megvalósulnak és jót tehet szeretteivel, barátaival, bárkivel. Mindezt önzetlenül teszi még akkor is, ha tudja: a jókívánságok visszatalálnak hozzá.

3. Odafigyel az érzéseire

Ahogy egy tízmilliószoros teremtő napon, újév első napján sem mindegy, milyen hangulatban van az ember. Természetesen nem az a cél, hogy megerőszakolja magát és olyat érezzen, amit valamilyen okból képtelen. De igyekszik pozitív szinten tartani ma a rezgéseit, az érzelmeit. Ehhez pedig minőségi időt tölt a szeretteivel, önmagával, odafigyelve testi és lelki szükségleteire. Pihen vagy kellemesen szórakozik, mert a cél az, hogy jól érezze magát. Így vonzhatja be életébe a nyugalmat, a boldogságot, a békességet, és mindazt, amit még szeretne.

4. Megerősíti a kapcsolatát azokkal, akik fontosak számára

Babonától függetlenül, egy spirituális ember újév első napján felveszi a kapcsolatot azokkal, akik fontosak neki és lépéseket tesz annak érdekében, hogy erősebbé tegye velük a kapcsolatát. Azonfelül, hogy jót kíván nekik, kinyilvánítja érzéseit is, így idézve elő azt, hogy egész évben harmonikus és boldog kapcsolatuk legyen. Amilyen érzésekre, illetve kapcsolatra vágyik az évben, azt kell már az év első napján is megteremtenie.

5. Csak olyan fogadalmat tesz, amit be is tart

Szokás újév első napján különféle ígéreteket, fogadalmakat tenni. Ám egy spirituális ember tudja, hogy ennek milyen súlya van, ezért egyáltalán nem fogadkozik vagy ha mégis, akkor szigorúan olyat, amit tényleg beteljesít, mert nem kíván semmiféle karmikus adósságot csinálni magának.

6. Plusz intelmek várnak rá, amennyiben babonás

Attól még, hogy valaki spirituális nem feltétlenül babonás, de ez fordítva is igaz. Mondani sem kell, nincs azzal gond, ha egy spirituális ember babonás, bár akkor jó sok plusz feladat várhat rá újév első napján, hiszen oda kell figyelnie mit eszik, mit csinál. Például nem szabad házkörüli munkát végeznie, veszekednie, csirkét vagy halat ennie, kölcsönadnia és így tovább. De senki sem indul „hátrányból”, ha nem babonás, nem figyel ezekre az intelmekre. A legtöbb spirituális ember úgyis a saját erejében, képességeiben hisz, vagy pedig az égiekben.

7. Imádkozik

Habár egy spirituális embernek napi szintű szokása lehet az imádkozás, de újév első napján különösen fontosnak tartja megejteni. Imában mond köszönetet az égieknek az előző évben kapott segítségért és egyúttal imában fordul hozzájuk segítségért, hogy az új évhez is támogatást kérjen. Nem önzőség, ha elmondja, mire lenne szüksége vagy kinek szeretne segítséget küldeni.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

7 hiba, amibe nem esik bele egy spirituális ember új év elején

További cikkeink