A fekete gyertya szimbolikájához a védelem és a negatív energiák száműzése társul. Azért is használják, hogy visszafordítsanak vagy megszüntessenek egy varázslatot.

Fekete gyertya a védelemért

A fekete gyertyát számos varázslatban használják azért, hogy védelmet idézzenek elő a negatív energiák, személyek, illetve entitások (démonok, szellemek, stb.) ellen.

Például az átok- és rontáslevételt is fekete gyertya segítségével végzik. Az általa nyújtott védelem pedig kiterjedhet a fizikai testre és a szellemire is, így sem testi, sem pedig lelki támadás, kellemetlenség nem érheti az embert.

Ideális szín egy egyszerű gyertyamágiához is a negatív erők elleni küzdelemhez, mivel elnyeli az összes negatív energiát, amellyel találkozik. Ezért is ajánlatos egy meggyújtatlan gyertyát egy darabig elől hagyni, mielőtt meggyújtjuk. Ez időt ad a fekete gyertyának, hogy felszívja az összes negatív energiát, amely körülvesz téged, vagy feléd árad. Mivel a tűz megtisztít, amint meggyújtod a gyertyát, a láng a negatív energiát pozitív és jótékony energiává alakítja.

Támogathat a problémák megoldásában

Abban is a segítségedre lehet a fekete gyertya, hogy elhárítson egy akadályt, elősegítse egy probléma megoldását. Így amikor azt érzed, nem tudsz haladni a mindennapokban, sőt, kifejezetten akadályoztatva érzed magad, akkor is okos döntés meggyújtani egy fekete gyertyát. A kulcs többek között a vizualizáció és az általad létrehozott energia, ezért is ajánlott időt szánni a gyertya égetésre.

Segít megszüntetni a fekete mágiát

Ha valaki rontást rakott rád vagy csak úgy érzed, folyamatosan küldi feléd a negatív energiát, a fekete gyertya segíthet közömbösíteni a hatását. Átok esetén ajánlott inkább szakembert felkeresni.

Minden olyan varázslat fekete mágiának számít, ami kárt okoz a testben, a lélekben, ártalmas az életed bármely területére nézve, legyen szó a párkapcsolatodról vagy éppen az anyagi helyzetedről. Úgyhogy, ha nagyon szerencsétlennek érzed magad, akkor is célszerű lehet meggyújtanod egy fekete gyertyát.

Ugyanis a fekete mágiák egyik alapeszköze a fekete gyertya, éppen ezért tudod ezzel a színnel visszafordítani az ilyen jellegű varázslatokat. Aki átkot szór, megkötést használ vagy bármilyen ártó szándékú ceremóniát végez, ahhoz ezt a színt kell használnia.

Egyesek ebben az esetben visszaküldik a „feladónak” a varázslatát, mások pedig nem kívánnak ártani az ellenségüknek sem, így csak feloldják a mágiát és az égiekre, a karmára bízzák az igazságszolgáltatást.

Hogyan használd a fekete gyertyát?

Ha fekete gyertyát szeretnél égetni, de nem akarsz varázslatokat végrehajtani, akkor a fekete gyertya erejét használhatod a negatív energiák elnyelésére. Rámeditálhatsz egy akadály eltávolítására, miközben egy égő fekete gyertyára fókuszálsz. Például, ha úgy találod, hogy akadályozva vagy abban, hogy lakást vagy autót vásárolj, meggyújthatsz egy fekete gyertyát, és elképzelheted azt, amint megkapod a hitelt vagy a munkahelyi bónuszt és sikeresen megveheted azt, amire vágysz.

Ugyanakkor, ha csak meditálni szeretnél, ahhoz is tanácsos lehet fekete gyertyát használni, mivel felfedi a tudattalan mélyén rejtőző dolgokat. Ha mélyebbre szeretnél ásni az elmédben, mert válaszokat keresel vagy az előző életedet ismernéd meg,  jó szolgálatot fog tenni a fekete gyertya.

Mi több, ha szeretnél megszabadulni a negatív érzelmeidtől, vagy egy rossz szokásodtól, akkor a gyertyát nézve fókuszálj a célodra vagy az adott érzelemre és képzeld el, ahogy a tűz kiégeti belőled. A wiccák és boszorkányok sok esetben felírják egy cetlire azt, amitől szeretnének megszabadulni és egyszerűen elégetik a gyertya lángjában, miközben vizualizálják a céljukat.

Összefoglaló: Miben segíthet a fekete gyertya?

  • negatív energia elnyelése
  • belső erőt ad
  • véget vet a rossz szokásoknak
  • védelmet ad
  • eltávolítja a negatív érzelmeket
  • elhárítja az akadályokat
  • átok- és rontáslevétel ellen is kitűnő
  • gonosz szellemek száműzése
  • fekete mágia visszafordítása vagy megszüntetése

Milyen napon érdemes égetni?

Természetesen, ha sürgős a helyzet, bármelyik nap megteheted. Ugyanakkor a fekete gyertya a Szaturnusz bolygóhoz, illetve az azonos nevű római istenhez kapcsolódik. Szaturnusz napja pedig a szombat, így akkor a legjobb elvégezni az adott varázslatot vagy legalábbis meggyújtani a gyertyát.

Fotó: freepik.com
F
orrás: candles.lovetoknow.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Miért érdemes piros gyertyát égetned?

További cikkeink