A piros gyertya az erős érzelmeket testesíti meg. Ennek a színnek számos jelentése van, amelyek ismeretében tudatosan állíthatod szolgálatodba a vörös gyertya nyújtotta energiákat. A gyertya jótékony hatását gyertyamágia, meditáció, illetve vizualizáció útján érheted el.

A piros szín jelentése

A piros gyertya leggyakoribb jelentése az élénkség. Maga az élénk szín erőteljes energiákat kölcsönöz a varázslatban és más tevékenységekben, amikor vörös gyertyát használsz.

A színéből adódóan magába foglalja a szenvedélyt, a szerelmet és a szexet. Ugyanakkor a vörös szín a negatív érzelmeket is tükrözi, mint amilyen a harag és a düh.

Mindemellett a vöröset a tűz elem színének tekintik. A tűz egy kiszámíthatatlan elem, de használhatod arra, hogy megerősítsd saját energiádat, és lángra lobbantsd a szenvedélyt.

Továbbá a piros a vér és a vitalitás színe is. A vörös gyertyákat gyakran használják a meditáció során, hogy kihasználják ezeket a csodálatos energiákat.

Azt sem árt tudni, hogy Kínában a vöröset a szerencsével és az örömmel társítják. A buddhizmusban a teljesítményt, a szerencsét, a méltóságot és az erényt is képviseli.

A gyökércsakra színe

A piros a gyökércsakraként ismert első csakra színe. Az életerő energiája ezen a csakrán keresztül lép be, hogy támogassa testedet. Használhatsz piros gyertyát a csakra blokkjainak feloldására. Gyújts meg egy piros gyertyát a meditációd során, hogy fenntartsd gyökércsakrád harmonikus működését. Amikor a gyökércsakra egyensúlyban van, az életerő energia tovább áramlik a testedbe, hogy erőt és jó egészséget generáljon.

A vörös szín az asztrológiában

A vörös szín az olyan állatövi tűzjegyekhez kapcsolódik, mint a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. Ha ezek közül az egyik a csillagjegyed, és alacsony az energiaszinted, akkor piros gyertyát égetve felturbózhatod az energiaraktáraidat.

Használata a mágiában

Gyakran használják a piros gyertyát a különböző szerelmi mágiákhoz. Általa szenvedélyt, tüzes szerelmet, erőteljes szexuális vágyat generálhatnak, így forróbbá tehetik az együttléteket és erősebbé a kapcsolatukat.

De a pozitív energiák, az életerő fokozására is szokták használni. Emellett segít feloldani az említett negatív illetve elfojtott érzelmeket, mint amilyen a harag is.

Ha pedig olyan mágiát végzel, amelyben eltérő színű a fő gyertya (mivel más a célod) a piros gyertyával megtámogathatod, meggyorsíthatod a folyamatot.

Mi több, a gyertya erősíti az akaraterőt és az önbizalmat, növelheti fizikai erődet, és segíthet abban is, hogy bátrabbnak és elszántabbnak érezd magad.

A gyertyamágia során arra is ügyelni szoktak, hogy kedden égessék, a Mars bolygó napján, mivel akkor lehet a leghatásosabban kihasználni az energiáit. Ugyanis a gyertya színe Mars, a háború istenének tulajdonságaihoz kapcsolódik, ezért olyan mágiákhoz is használják, amikor sikerre és győzelemre vágynak.

A spirituális jelentése

Spirituális szinten a vörös gyertya az elengedést és befogadást jelképezi. A piros gyertya meggyújtása segít a meditáció során, hogy intenzív energiákat szabadíts fel, amelyek révén megszabadulhatsz a negatív érzelmektől és képes lehetsz befogadni a pozitív érzelmeket és energiákat.

Fotó: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

13 tárgy, ami vonzza a pozitív energiát és a jó szerencsét otthonodba

További cikkeink