A kék színű gyertya védelmet nyújt, ugyanakkor békét, harmóniát teremt a belső világunkban és a kapcsolatainkban. Sőt, a segítségével megismerhetjük az igazságot, a rejtett képességeinket és megvilágosíthatjuk az elménket.

Nyugalmat és kreativitást ad

A kék a természetben megtalálható kiemelkedő szín: a víz és az ég színe. Mindkettőhöz a nyugalmat, a békességet társítjuk. A kék gyertya segíthet kapcsolatba kerülni ezekkel a minőségekkel, de ezzel tisztában voltak már az ókori egyiptomiak is. Egyiptomban a kék nemcsak a vizet és az eget, hanem Nílust is jelképezte. Nem meglepő módon a teremtéssel, a védelemmel, a termékenységgel és az újjászületéssel társult.

Ha már a víznél járunk, a víz eleműek (Halak, Rák, Skorpió) nyugodtan használhatják a kék gyertyát, ha szeretnék fejleszteni valamely a vízhez társítható képességüket (empátia, gyengédség, átalakulás, nőiesség, művészi tehetségek, stb).

Emellett a kék színt régóta társítják a kreativitással. Ha ihletre, motivációra vágysz, csak gyújts meg egyet és relaxálj. Segít összekapcsolódni a teremtő energiáiddal, valamint az univerzum és Isten energiájával.

Az ötödik csakra színe

Az ötödik csakra színe a kék, így ha meggyújtod és ráfókuszálsz, kitisztíthatod és megerősítheted a torokcsakrádat, ami az önkifejezésért, a kommunikációért, a bölcsességért felelős. Plusz fokozza spirituális növekedésedet és felszabadíthatja a negatív érzelmeket, amelyek akadályozhatják a fejlődésedet.

Segít rácsatlakozni az isteni gyógyító energiára

A kék színt gyakran a gyógyítással is összekapcsolják. Nyugodtan gyújts kék gyertyát, amikor gyógyulásért imádkozol, és kapcsolatba léphetsz az isteni gyógyító energia kék fényével is.

Önbizalmat és egyensúlyt biztosít

Ha alacsony önértékelést tapasztalsz, akkor is használhatod a kék gyertya energiáját. A kék szín magában foglalja azt az energiát, amely önbizalommal és önbecsüléssel tölt el. Ugyanakkor az egyensúly megteremtését is támogatod ezzel a színnel.

A kék különböző árnyalatai

A kék szín különböző árnyalatai sajátos jelentéssel bírnak, amit érdemes lehet figyelembe venni.

Például a világoskék gyertya jelentése a béke, a harmónia és a nyugalom. Szorosan kapcsolódik hozzá az érzelmi világhoz. Használhatsz világoskék gyertyát a negatív hangulat megváltoztatására és a hozzáállásod javítására. Például, ha úgy érzed, egy érzelmi konfliktus eluralkodik rajtad, használhatsz világoskék gyertyát ahhoz, hogy összpontosíts és helyreállítsd a belső egyensúlyodat.

A középkék gyertya a megértést, a mentális egészséget és az igazságot szimbolizálja. Ha világosságra és az igazság felismerésének képességére van szükséged, csak nézz a lángjába, és engedd, hogy megtisztítsa elmédet és megtalálod a válaszokat, amiket keresel.

A sötétkék gyertya mélyen rejtett érzéseket közvetít. Ezek az érzelmek gyakran ellentétesek, mint például a boldogság/szomorúság, a harag/öröm, a reménytelenség/reménység és más érzelmek. Egy sötétkék gyertya a reményre emlékeztet, és a jó győzelmére a gonosz felett. Égethetsz sötétkék gyertyát azért is, hogy felszínre hozhasd a rejtett erőidet.

Milyen varázslatokhoz használják?

A gyertyamágiában a kék gyertyát előszeretettel használják a különféle védelemmel – főleg utazás közben -, és igazsággal, sőt: hűséggel kapcsolatos varázslatokhoz. De abban is segíthet, hogy helyreállítsd a békét önmagadban, a családodban vagy bármely más kapcsolatodban. Sokan olyan varázslatokat is végeznek a segítségével, amely ékesszólóbbá teszi őket, ihletet ad, felszabadítja a kreatív vagy rejtett pszichikus képességeiket.

Ha nem szeretnél varázsolni, az is elég, ha meggyújtod és meditálsz, közben vizualizálod a célodat vagy csak élvezed a belőle áradó nyugalmat.

A kék színhez kapcsolódó asztrológiai jelentések

Használhatsz kék gyertyát a színhez kapcsolódó csillagjegyek és bolygók megismerésére, illetve minőségeik kiaknázására. Például a Nyilas csillagjegy uralkodóbolygója a Jupiter, amely kék színt képviseli. Más bolygók és állatövi jelek szintén osztoznak ezen a színen. Ezek közé tartozik a Halak, aminek bolygója a Neptunusz, továbbá a Szűz és az Ikrek, amelyekért pedig a Merkúr felel.

Tehát, ha Nyilas, Halak, Szűz vagy Ikrek a jegyed, égess bátran kék színű gyertyát, hogy rácsatlakozz a bolygód energiájára, illetve a csillagjegyed egy kívánt tulajdonságára.

forrás: candles.lovetoknow.com

fotó: freeimages

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

Mit nyersz azzal, ha fehér gyertyát égetsz?

További cikkeink