Van 5 dolog, amit megtesz egy spirituális ember járvány idején. Nem azért, mert kötelező, hanem mert ezt érzi jónak. Erős késztetést érez arra, hogy megtegye. Mindig nyitott arra, hogy fejlődjön, tanuljon. Követi az eseményeket és egyúttal sodródik az árral. Tudja, hogy ez az időszak rendkívül értékes a számára és sokat tanulhat belőle.

Lássuk, mi az az 5 dolog, amit jelenleg különösen fontosnak érez egy spirituális ember és kész megtenni:

1. Aktívan gyakorolja a feltétlen szeretetet és türelmet

Most egy vakcinán vagy csodán kívül erre van a legnagyobb szükség. Hogy szeressük, megértsük egymást és kellő türelmet tanúsítunk egymás iránt. Mindenki stresszes, fél és aggódik. Ám a szeretet mindegyiket feloldja. Ezt gyakorolják most különösen a spirituális emberek és nemcsak családon belül, hanem mindenki mással is a környezetükben. A spirituális ember nem a potenciális fenyegetést látja az utcán. Nem ellenségként kezeli az embereket, akik megfertőzhetik. A sorstársakat, a veszélyeztetetteket látja, illetve rettegő, gondterhelt embereket, akiknek megértésre van szükségük.

2. Odafigyel másokra

Kezdjük azzal, hogy bölcsen betartja az előírásokat nem hány fittyet rájuk. Nem azért, mert díszpolgár akar lenni, hanem mert tudja, hogy ezt kívánja meg a közérdek. Nem egy birka, aki gondolkodás nélkül behódol, hanem egy bölcs ember, aki belátja, mit kell tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a további fertőzést. Ugyanakkor különösen odafigyel szerettei testi és lelki épségére is, de akár arra is, hogy a 70 éves szomszéd nénit is ellássa. Nyitva tartja a szemét és figyeli, hol lehet rá szükség. Nem azért, mert hősködni akar, hanem mert ezt érzi helyesnek.

3. Tartja másokban a lelket

Ha szükségét látja vagy kérik tőle, szívesen tartja másokban a lelket. Nem tolakodóan. De a legtöbben most nagyon el vannak kenődve és csak a rosszat látják. A spirituális ember jön, rávilágít a helyzet pozitívumaira, erőt önt belénk és átsegít ezen a nehéz időszakon, de legalábbis egyes részein. Egy kis lendületet ad. Nem bölcselkedik fölöslegesen, csak ha látja, hogy valakinek szüksége lehet rá, felajánlja a segítségét, de minimum azt, hogy meghallgatja.

4. Fejleszti önmagát

Képben van azzal, hogy éppen mi a folyik a világban és mi célból. Tudja, hogy ez most a csend, az elmélyülés és egyben a tanulás időszaka. Éppen ezért többször keresi a lehetőséget, hogy meditáljon vagy legalábbis magába forduljon. Rendszeres önvizsgálatot tart és átgondolja, hogy neki, személy szerint min kellene változtatnia vagy mivel elégedetlen. Eközben kihasználja a plusz időt, amit kapott és fejleszti önmagát a képességeivel együtt. Törekszik arra, hogy megszabaduljon a félelmeitől, a rossz szokásaitól és igyekszik előnyös tulajdonságokat és szokásokat magára venni. Egyszóval: aktívan kihasználni a házi karantént.

5. Ápolja a kapcsolatait

Természetesen eddig is ápolta. Ám jól tudja, hogy ez a mostani járvány egyik leckéje, a kapcsolataink megerősítése. Úgyhogy tudatosan törekszik arra, hogy javítsa a szeretteivel, barátaival való kapcsolatát. Pláne azokkal, akiket esetleg manapság elhanyagolt. Megvizsgálja és átértékeli őket, megpróbálja kiküszöbölni a saját hibáit és igyekszik a viszonyait új alapokra helyezni. Dolgozik azon, hogy harmonikus, kiegyensúlyozott viszonyokat hozzon létre.

Kép: gaiam.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

6 válasz spirituális szemszögből arra, miért van most járvány

További cikkeink