A telihold a holdciklus csúcspontja, és óriási mennyiségű holdenergiát hoz magával. Ezt az energiát felhasználhatod teremtéshez, de akár elengedéshez is. Íme, 5 módszer, ami ebben a segítségedre lesz!

Teliholdkor tetőznek az energiák

A telihold a csúcspont, a beteljesülés ideje, amikor csordultig vagyunk energiával (ezért is esik nehezünkre aludni ebben az időben). A folyamatok befejeződnek, ez a kiteljesedés ideje. Ezt az energiát használhatod ahhoz, hogy átformálj, megváltoztass, megteremts vagy éppen elengedj dolgokat.

Íme, 5 módszer, amivel megteremtheted a vágyaidat telihold napján:

1. Vegyél telihold fürdőt

A Holdhoz a víz elem kapcsolódik, így érdemes telihold napján egy kiadós fürdőt venni. Vihetsz magaddal gyertyákat, egy pohár bort, teát, füstölőt, bármit, ami jól esik. Nincs más dolgod, mint hátradőln és kényelmesen relaxálni. Azután vizualizáld, amire vágysz, és társíts hozzá érzelmeket! Képzeld el: a Hold fénye besüt rád, feltölti a vizedet is energiával, és közben téged is. Érezd, hogy ragyogsz. Mondd ki hangosan is a vágyaidat, és éld át őket, mintha már be is következtek volna.

Ha pedig elengednél valamit, vizualizáld a problémát, és érezd, hogy a bőrödön át kifolyik a vízbe, és közben ismételd magadban: „Elengedem a…”. Fogalmazd meg pontosan, mit engednél el: az önbizalomhiányodat, a negatív érzéseidet, a feszültséget, a múltat, amit csak szeretnél. Ezután pedig alaposan mosakodj meg, és végig gondolj arra: megszabadultál attól a bizonyos dologtól, ami nyomasztott, kísértett, és tiszta vagy!

2. Egyszerű holdmágia

A legegyszerűbb holdrituálé egyike az, ha felírod egy papírcetlire, mire vágy, vagy mitől szeretnél megszabadulni. Ha szeretnél elmélyülni a mágiában, akkor arra is figyelj, hogy a toll színe egyezzen a vágyad vagy elengednivaló tárgyával. Aztán gyújts egy gyertyát, aminek a színe szintén tükrözheti a célodat. Hunyd le a szemedet, fókuszálj, és képzeld el, mit fogsz érezni akkor, amikor teljesül a vágyad. Azután mondd ki hangosan mit szeretnél, és égesd el a cetlit, a hamvakat pedig szórd ki a szabadban.

Ezt komplexebbé teheted azzal, ha gyakorló vagy wicca vagy boszorkány vagy, ha az oltárod előtt végzed, és akár a célodhoz megfelelő kristályokat is felhasználod a rituálé közben, és olyan képeket, tárgyakat helyezel az oltárodra, amik összefüggésben állnak a céljaiddal. Például, ha pénzre vágysz, helyezz ki pénzt az oltárra. Amennyiben valakinek gyógyulást, esetleg szerencsét kívánsz, akkor tedd ki a fényképét.

3. Készíts holdvizet!

A holdvízben megtalálhatóak a holdenergiák. Számos dologra használható, az ivástól a fürdésig, sőt a szobanövények öntözésére is. Így kell elkészíteni:

Tölts meg egy edényt vízzel.

Helyezd az üveget közvetlenül holdfényre.

Gondold át, mire szeretnéd használni ezt a holdvizet, és mondj egy megerősítést vagy imát a palack vagy a kancsó fölött. Példa: mindennap, mikor iszol belőle egy pohárral, megszabadulsz a félelmeidtől, a betegségedtől vagy szerencsésebb leszel. Vagy naponta megmosod vele az arcodat, és az fiatalosabb, szebb lesz.

Hagyd ott éjszakára, reggelre pedig kész is a holdvized!

4. Töltsd fel a kristályaidat a telihold erejével

Helyezd ki az ásványaidat, pláne a holdkövedet a telihold fényére. Ez az ősi hagyomány, ami a hold energiáját használja fel a kristályok megtisztítására, feltöltésére és erejük felerősítésére. De természetesen a kövek felett hangosan el is mondhatod, mi a célod velük, miben kéred a segítségüket.

5. Tisztító rituálé

Érdemes telihold idején tisztító rituálét végezni az otthonodban. Ezzel a testedből, a lelkedből, és otthonodból is kiűzheted a negatív energiákat. Ehhez használhatsz zsályát, esetleg rozmaringot, cédrust. Ezek a füstölők segítenek az elengedésben, megtisztítanak téged és a teret, valamint biztosítják a béke és nyugalom érzését. Gyújts meg egy füstölőt, és az óramutató járásával megegyezően menj körbe az otthonodban, és minden helységet füstölj át. Közben hangosan mondhatod, hogy ezzel kiűzöd a negatív energiákat az otthonodból vagy akár a testedből, a lelkedben. Mindig érdemes hangot adni annak, amire vágysz. A rituálé végén ne felejts el kiszellőztetni, és kész is vagy!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink