Időnként spirituális átalakuláson megyünk keresztül, ami lényegében annyit tesz: fejlődünk. Emelkedik a rezgésszintünk. Közelebb kerülünk a megvilágosodáshoz. Ezek a változások lehetnek finomak vagy sokkolóak, hirtelenek vagy lassú lefolyásúak. Akárhogy is legyen, valami átalakul a felszín alatt. Olyan vagy, mint a gubójában átalakuló hernyó.

Talán meglepő irányba tart az életed. Lehet, hogy hirtelen új ajtók nyílnak meg előtted. A szinkronitás fokozódhat. Érzed, hogy te magad is kezdesz átalakulni. A spirituális átalakulás az, ami akkor történik, amikor a lélek szintjén fejlődünk. Mint egy lótuszvirág (amely a belső alkímiát szimbolizálja), és az ego sáros vizéből önmagunk istenien kibővített változatává emelkedünk ki. A következő 9 jel arra utal, hogy épp te is jelentős fejlődésen mész keresztül:

1. A régi életmódod véget ér

Kezded észrevenni, hogy a gondolkodási mintáid, szokásaid, hiedelmeid és a létezés más korlátozó módjai összeomlanak – ezek már nem úgy hatnak rád, mint korábban. Ez a feloldódás és egyúttal újjászületés sokféle érzést válthat ki belőled. Vannak, akik megkönnyebbülést és hálát éreznek, míg mások idegesnek érzik magukat. Bármi legyen is a helyzet, csak tudd, hogy ez a spirituális átalakulás természetes folyamatának része.

2. Új ajtók nyílnak meg

Lehet, hogy új és váratlan fejlődési lehetőségeket kapsz. Különösen a szinkronicitások fognak megszaporodni, és úgy fogod érezni magad, mint aki összhangban van az univerzummal. Bármit is teszel, az eredményt hoz, és már nincs olyan, ami „láthatatlan akadálynak” tűnik.

3. Nem félsz az elengedéstől és megadástól

Kényelmesebben érzed magad, amikor hagyod, hogy az élet egy időre átvegye a vezetést, miközben bízol a bölcsességében. Korábban sokat küzdöttél és ellenálltál volna, de most már békésebbnek érzed magad a “gyeplő átadásával”.

4. Többször éled meg az Egység állapotát

Ahogy átesel a spirituális átalakulás folyamatán, az egódhoz való kötődés átláthatóbbá válik. Szabadnak, korlátlannak érzed magad. Az elmédben és a szívedben frissesség és könnyedség van, ami megkönnyíti, hogy rugalmas és alkalmazkodó legyél. Egyre többször tapasztalod meg az Egység állapotát Istennel vagy az univerzummal. Mivel az egód csökken, kevésbé reagálsz olyan dolgokra, amelyek általában felzaklatnának.

5. Néhány ember távozik az életedből

Ez nem mindig történik meg, de sokszor megesik, hogy a spirituális átalakulás során az emberek kilépnek az életedből. Egyesek szerint ennek az az oka, hogy már nem vagytok egy rezgésszinten, vagy mindketten megtanultátok a szükséges leckét a másiktól, és itt az ideje, hogy az illető távozzon. Megkönnyebbülést vagy bánatot érezhetsz emiatt. Bármi legyen is a helyzet, engedd meg magadnak, hogy azt érezd, amit és tudd, hogy ez az élet körforgásának szükséges része.

6. Mélyreható betekintés a valóság természetébe

Gyakori, hogy a spirituális átalakulás során mély megértést kapunk az életünkről és az univerzumról. Ezeket gyakran „kozmikus letöltéseknek” nevezik – mintha a fejed megnyílna, és mindent elnyelne, amit az élet titkairól tudni lehet. Ami korábban el volt rejtve vagy homályos volt, most világossá válik, és életed rejtvénydarabjai összeállnak.

7. Energetikai tisztítás és méregtelenítés

A spirituális átalakulás egyik kevésbé élvezetes aspektusa az, amit energetikai tisztításnak és méregtelenítésnek nevezünk. Ez a megtisztulás általában a testünkben nyilvánul meg. Ennek az élménynek egy másik neve a kundalini ébredés, ahol az elsődleges életerő energia felemelkedik bennünk, és ezzel együtt felszámolja a régi „energetikai blokkokat”.

8. Többször érzed a belső biztonságot és bizalmat az életben

Legtöbben szinte állandó szorongásban éljük az életünket. Még ha nem is vagyunk tudatában ennek a félelemnek, ez mindig egy mélyebb tudatalatti szinten lappang. A spirituális átalakulás során ennek a fenyegető szorongásnak egy része feloldódik. Ami marad, az az életbe, Istenbe, univerzumba vetett ősbizalom. Megértjük, hogy minden értünk működik, nem ellenünk. Ez a megnövekedett bizalom a nagyobb belső biztonság érzéséhez vezet, ahogy megértjük, hogy semmi rossz nem történhet velünk.

9. A szeretet és az együttérzés elmélyülése fokozódik

Végül elérkezünk a spirituális átalakulás egyik legszebb (vagy a legszebb) aspektusához: a szeretethez. A szívünkkel való kapcsolatunk növekszik, és olykor kitágul a minden lény iránti együttérzésig. A gyűlölet és neheztelés, amelyet valamikor bizonyos emberek iránt éreztünk megszűnik, és felváltja a megértés, a szeretet. Megtapasztaljuk az úgynevezett Krisztus-tudatot (vagy Egységet), amelyben minden lénnyel egyek vagyunk és összeköt minket a szeretet. Természetesen gyakori, hogy megtapasztaljuk ennek a szívélyességnek a különböző mértékét, a szívközpontúbb megértéstől a teljes, feltétel nélküli kozmikus szeretetig. Nem az a legfontosabb, hogy mennyit tapasztalunk, hanem az, hogy milyen mélyen hat ránk, és milyen mélyen alakítja át régi mintáinkat.

Fotó: unsplash.com
Forrás: lonerwolf.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink