Ez az 5 spirituális film a Netflixen tökéletes választás azoknak, akik egyszerre vágynak szórakoztató, felemelő, ugyanakkor sokatmondó műsorra.

Szeretnél valami igazán lélekemelő, akár többször is megnézhető, de mégis délutáni vagy esti kikapcsolódáshoz alkalmas filmet nézni, ami igazán szól is valamiről?

Akkor ne is keress tovább, mert ez az 5 legjobb spirituális film a Netflixen, ami minden igényedet kielégíti:

Fatima

Talán ismerősen cseng az a hely: Fatima. Hiszen itt jelent meg Szűz Mária. Az igaz történet alapján készült film a portugáliai Fátimában élő három kisgyermek körül forog az első világháború idején, akiket többször is meglátogat Szűz Mária. A gyerekek megvannak győződve arról, hogy a háború megállításának egyetlen módja az imádság. Elterjed a híre annak, hogy kivel találkozgatnak, és az emberek özönleni kezdenek a városba. Igazán megkapó film, ami szinte biztosan megérinti azokat, akik hisznek a csodákban és az égiekben.

Két világ között

Ha nincs ellenedre a romantika, sőt: szereted a Ghost című filmet, akkor ez a napjainkban játszódó gyönyörű film is a kedvedre lesz. Két tinédzser szerelméről szól, akik a nyáron ismerkednek meg, majd egy tragikus baleset következtében a fiú meghal. Ám, ahogy lenni szokott: ez nem a vég, hanem a kezdet, és a fiú megtalálja a módját annak, hogy kapcsolatba lépjen a még élő szerelmével. Igazán szívbemarkoló, megható film két szerelmesről, akiket a halál sem választhat el.

A titok: Merj álmodni

Bizonyára számodra sem ismeretlen a Rhonda Byrne-féle „titok” nevű módszer, ami nem más, mint a vonzás törvénye. Tudod: akármit elérhetünk, bármi megtörténhet velünk, ha igazán hiszünk benne. Ez történik a finoman szólva is peches Mirandával, aki épp csak megél valahogy a három gyerekével. Ám egy napon megismerkedik Bray-jel, aki elhozza a csodákat az életükbe és megmutatja nekik a titok használatát. Ha egy igazán felemelő filmre vágysz, ami visszaadhatja a hitedet, A titokkal nem lősz mellé.

Egy kutya négy útja

Az egyik legszebb spirituális film a Netflixen, amitől szem nem marad szárazon. A film W. Bruce Cameron: Egy kutya négy útja – Újabb regény az embereknek című könyve alapján készült. A főszereplő egy Bailey nevű kutya és a gazdája Ethan, akiknek nagyon szoros kapcsolatuk van, de egy napon Bailey-nek bizony el kell hagynia imádott gazdáját, aki csak annyit kér tőle: vigyázzon a kis unokájára, CJ-re, akit nem láthat. Ezért a hűséges, odaadó, mindenre elszánt Bailey újra és újra reinkarnálódik, hogy megkeresse CJ-t, és különböző kutyaformákban, de végigkíséri az életét.

Zöld könyv – Útmutató az élethez 

Ez a film két teljesen ellentétes kultúra és személyiség közötti szakadékról szól. Az 1960-as évek elején játszódik, és a kissé nyers, egyszerűnek mondható, előbb üt és aztán kérdez Tony feladata elfuvarozni a rendkívül intelligens, eléggé sznob, de istenadta tehetséggel bíró zongoraművészt a koncertjeire. Az egész film egy tanmese a barátságról, az elfogadásról, miközben valós képet kapsz a 60-as évekbeli Amerikáról. Megvan benne minden, ami annyira fogyaszthatóvá teszi ezt a filmet: kis dráma, egy csipet humor, nagy kanál igaz történet.

fotó: freepik.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!