2023. március 7-én a Szaturnusz a Halakba lép, és egészen 2026. február 13-ig ott is marad. Ez minden csillagjegy számára nagy dolog, hiszen ez egy olyan asztrológiai hatás, amely 1996 óta nem fordult elő.

Ez a bolygó lassan mozog, csaknem három évbe telik, amíg átjut egy jelen. Szóval ez az új hely a Halakban egy nagy dolog. „2017 óta a Szaturnusz a Bakon és a Vízöntőn keresztül mozog, amelyek az ősi asztrológiában a Szaturnusz által uralt két csillagjegyen keresztül” – mondja Stephanie Campos asztrológus.

Szaturnusz az asztrológiában

A római mitológiában a görög Kronosz isten megfelelője, egy hírhedt titán, aki leigázott másokat, hogy egyedül uralkodhasson. Az asztrológiában az „idő istene” és a „karma, fegyelem és határok bolygója” néven ismert.  Ezt a planétát éppúgy tisztelik, mint ahogy félnek is tőle, mert bármihez is nyúl, az örökre megváltozik. De bármilyen kemény is legyen, egyben bölcs tanító is – a próbák, amelyeken keresztül visz, jobb emberré tesznek. A Kozmikus Feladatmesterként ismert Szaturnusz a legnehezebb leckéket, de egyben a legnagyobb örömöket is nyújtja. Amikor a végzett velünk, bölcsebbnek, érettebbnek érezzük magunkat, és jobban igazodunk ahhoz, ahol lenni szeretnénk. Azt akarja, hogy feljebb lépjünk, felelősséget vállaljunk életünkért, és igaz, hiteles énünknek megfelelően cselekedjünk.

Ezenfelül a bolygó az igazságszolgáltatást, a szabályokat, a hatalmat képviseli. Személyes szinten (a saját születési diagramodon belül) a Szaturnusz a felelősségérzetedről, és a képességeidről mesél.

Szaturnusz Halak jelentése

Ez a bolygó nem szeret a Halak jegyében lenni, mivel ez a vízjegy túl folyékony, érzékeny, álmodozó és empatikus ahhoz, hogy megtartsa a mester/tanár pozícióját. A Szaturnusz komoly, alkotni akar, és nem vacakol. A Halak elkerül és több irányban lebeg. Egyszóval: ez két ellentétes energia.

„A Szaturnusz szereti a határokat és a komoly hozzáállást” – mondja Narayana Montúfar, az Astrology.com vezető asztrológusa – „A Halak óceáni, ami azt jelenti, hogy nem szereti a határokat, több mozgásra vágyik, és hajlamos állandóan megváltoztatni a véleményét.” Míg a következő három évben szembe kell néznünk azzal, hogy ez a két szélsőség ütközik egymással, van egy pozitív oldala is: „A Szaturnusz ereje némileg legyengül, és mindannyian egyetértünk abban, hogy hat kemény év után szükségünk van erre” – mondja Montúfar.

Iva Naskova asztrológusa szerint pedig ébresztőt kapunk. „Amikor a szigorú Szaturnusz a Halak jegyébe költözik, az azt jelenti, hogy mindannyiunknak le kell vennie a rózsaszín szemüvegünket, és meg kell vizsgálnia a valóságot” – mondja. „Ez azonban jó dolog, mivel a valósággal való szembenézés segít tisztán látni.” Naskova rámutat, hogy a bolygóhoz a fokozatos és stabil fejlődés társul, ezért arra kényszerülünk, hogy szembenézzünk az akadályainkkal és szintet lépjünk. „Ne feledd, a Szaturnusz a kemény munka és a kitartás híve, a Halakban való tranzit pedig tökéletességet és idealizmust ad hozzá” – mondja.

„Fontos megjegyezni, hogy a Szaturnusz 2024 végén és 2025 elején a Neptunusz közelében fog elhaladni, és akkor még Neptunusz a Halak jegyében tartózkodik. Ez a ritka kapcsolat a társadalmunk régi struktúráinak felbomlását fogja ösztönözni, a teremtés javára, amik új ideológiákhoz, és végül újabb struktúrákhoz vezetnek.”

A Szaturnusz Halakba lépése mindenkire hatással lesz, de talán azok fogják leginkább érezni hatását, akik az elmúlt években születtek a Szaturnusz Halak jegyében. 27-29 évente a Szaturnusz visszatér arra a helyre, amikor a születésünk pillanatában állt. Ennek a kalkulátornak a segítségével itt kiszámíthatod, mikor tér vissza a jegyedbe.

Ha 1993. május 21. és 1993. június 30. vagy 1994. január 28. és 1996. április 7. között születtél, akkor meg fog történni az első Szaturnusz visszatérés az életedben. Ez egy hatalmas változást, frissítést von maga után, mivel a bolygó arra kér, hogy dolgozz keményen, és építs olyat, ami kibírja az idők próbáját. Néhányan megházasodnak, szülők lesznek, vagy előrelépnek a karrierjükben. Ha 1964. március 23. és 1964. szeptember 16. vagy 1964. december 16. és 1967. március 3. között születtél, akkor a bolygó második visszatérése következik. Ez arról szól, hogy elfogadd a változást, új életszakaszt hozz létre, és életedet új irányba tereld.

A bolygó három évig a Halak jegyében tartózkodik, és a jegyétől függetlenül mindenki küzdeni fog azért, hogy megtartsa a határait, és ne engedje másoknak átlépni azt. Ezenfelül ideális idő minden jel számára, hogy felkarolja a kreativitást, hiszen a Halak az égi látnok művészeként is ismert, míg a Szaturnusz maradandót szeretne alkotni, szóval hajrá!

A következő témákkal foglalkoznunk ebben az időszakban:

 • Újraértékeljük (vagy megismerjük) őseink hagyományait vagy vallását
 • Vágyat érzünk, hogy megértsük a származásunkat
 • Feloldjuk az elakadt kreativitást
 • Átdolgozzuk a kapcsolatainkat
 • Vágyunk az alkotás iránt, hogy maradandót alkossunk
 • Szeretnénk az embertársainkkal törődni, és együttérzést tanúsítsani velük szemben
 • Nagyobb hangsúlyt fektetünk mások jólétére
 • Fokozzuk a tisztán érzékelő szerveink működését
 • Vágyunk a spiritualitásban történő elmerülésre
 • Újra egyensúlyba kell hozni az adok-kapokot
 • A határok meghúzására és betartására is ügyelünk

fotó: unsplash.com. forrás: womenshealthmag.com, refinery29.com, foreverconscious.com,

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

További cikkeink