Az amerikai őslakosok mélyen hisznek abban: mindenkinek van egy totemállata, amely születése óta kíséri, támogatja, védelmezi az embert. Ebből kifolyólag nem mi választjuk őt, hanem ő bennünket. Kíváncsi vagy arra, mi lehet a te szellemállatod?

 

Az indiánok hitvilága nagyon színes és tág amelynek, része a sámánizmus és a totemizmus is. Az utóbbi szerint minden ember rokonságban vagy spirituális kapcsolatban áll egy állattal, növénnyel vagy más természeti lénnyel. A totem szó pedig magát a tárgyat jelöli, ami ezt a segítő élőlényt ábrázolja. Úgy tekintenek a totemállatra, illetve szellemállatra, mint spirituális vezetőre, aki egész életünkben segít, támogat a nehéz időkben, megvéd minket, tanít, összeköt a természettel, hogy jobb, bölcsebb, egyúttal boldogabb emberekké váljunk.

Ez az állat tulajdonképpen bármi lehet: kutya, bagoly, elefánt, varjú, zsiráf, medve vagy akár kígyó. Honnan tudhatod, milyen totemállat szegődött melléd a születésedkor? Ebben segíthet a következő 9 módszer:

1. Tölts el egy kis időt a természetben

Legyen a természet aktív része az életednek, és segít kapcsolatban kerülni a totemállatoddal. Ha nem tudsz kimenni az erdőbe, legalább a közeledben lévő parkot keresd fel. Ülj le vagy sétálj, és ne gondolkodj! Csak a természetre figyelj! Hallgasd a szél susogását, érintsd meg a fát, érezd a növényzet illatát, és engedd, hogy a szellemállatod valamilyen módon kapcsolatba kerüljön veled!

2. Ismerd fel az állatok bölcsességét és intelligenciáját

Ha több időt töltesz a természetben, az segít másként gondolni az állatokra. Figyeld meg a szokásaikat és azt, hogyan kommunikálnak egymással. Csodáld, és tisztelt az állatok intelligenciát. Ez is a módja annak, hogy megnyílj a saját totemállatod előtt, elismered az erejét, az intelligenciáját, a bölcsességét, és megtiszteled.

3. Meditálj és imádkozz

Mind a kettő elősegíti a találkozót a szellemállatoddal. Ha van rá mód, meditálj a szabadban. Szólítsd meg, kapcsolódj hozzá, de mindezt nyugodtan, békésen tedd, ne legyen benned görcsösség. Ha nem sikerül az első alkalommal kapcsolatba kerülni vele, ne menjen el tőle a kedved, inkább légy türelmes és folytasd a spirituális munkát!

4. Ismerd fel, ha már jelen van

Talán már nagyon is a tudtodra adta, hogy ott van az életedben. Egy ideje mondjuk „üldöznek” a baglyok. Ha nem is feltétlenül köröznek a házad felett, de minden éjszaka velük álmodsz. A szellemállatok gyakran éjszaka jelennek meg az álmainkban, amikor az elme nyugszik, és a tudatalatti dolgozik. Ugyanakkor szimbólumok formájában is megpróbálhatják a tudtunkra adni jelenlétüket.

5. Konzultálj egy sámánnal

Nem könnyű jó és hiteles sámánt, esetleg médiumot találni, de nem árt, ha tudod: ez is opció. Egy ilyen személy könnyedén azonosíthatja a totemállatot.

6. Ismerd meg a totemállatodat

Miután azonosítottad, tudj meg róla mindent, amit tudni lehet. Például mit eszik, és hol él? Mit jelképez ez az állat? Ha lehetséges, tölts időt az állatod élőhelyének közelében. Próbálj meg minél többet megtudni arról, hogyan él ez a vadonban, mert rengeteget tanulhatsz így tőle!

7. Alkalmazd állatod bölcsességét a saját életedben

Használd a tanultakat a nagy döntések meghozatalában, a nehéz helyzetekkel való szembenézésben és a céljaid elérésében. Meríts ihletet, erőt, bölcsességet a mindennapi élethez a szellemállatodtól! Idővel sokat fog változni a látásmódod, és a dolgokhoz való hozzáállásod.

8. Légy nyitott az üzeneteire

Amikor a totemállatod valamilyen formában megjelenik előtted, nagyon figyelj! Próbáld értelmezni az állat által küldött üzeneteket. Nem (mindig) lesznek egyértelműek, ezért érdemes alaposan kielemezni. Például tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

Milyen érzelmeket érzek, amikor jön az állat?

Figyelmeztetés vagy biztatás akar lenni a megjelenése?

Milyen irányba akarhat elvezetni?

9. Tiszteld a szellemállatodat

A sámánok azt mondják, mélyebb kapcsolatot teremthetsz a totemállatoddal, ha tiszteled őt. Ezt megteheted például úgy, hogy kiállsz a környezet és az állatok jogai, és különösen szellemállatod jóléte mellett.

Továbbá az is a tisztelet jele, ha becsempészed otthonodba, néhány a totemállatodat ábrázoló tárgyat, és tudatod vele, hogy szívesen látod otthonodban.

forrás: lifedaily.com

fotó: unplash

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

Kik azok a szellemi vezetők és hogyan találkozhatsz a sajátoddal?

További cikkeink