Simán lehet szellem az otthonunkban. Haza is vihetjük magunkkal, ránk találhat, meg aztán lehet, hogy ő előbb lakott ott, mint te. Persze amíg barátságos és nem zavar téged, addig nincs ezzel probléma. A gond akkor kezdődik ha kicsit sem jó szándékú, vagy ha egyszerűen zavar téged a gondolat, hogy nem vagy egyedül és olyanok figyelnek, akiket te nem látsz… ezért mutatunk néhány szelleműző tippet!

Neki is, neked is, mindenkinek jobb, ha szépen átlép oda, ahová tartozik. Eleve ez a természetes. Azt is mondhatnánk, szép és nemes dolog a részedről, ha szabadidőben átsegíted a rád ragadt vagy megtalált lelket a Fénybe, a Mennyekbe, mindegy minek hívod, oda.

A szelleműzés nem manapság terjedt el, már az ókorban is tisztában voltak az itt ragadt, nyughatatlan lelkek fogalmával, így hát több ezer éves múltja van művészetének.

Milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél elűzni egy szellemet az otthonodból?

Gyászold meg elhunyt szerettedet!

Ha úgy érzed, a szellem aki melletted van rokon és nemrégiben hunyt el, mindkettőtök számára nagyon fontos hogy meggyászold. Így leszel képes idővel továbblépni, és ő is. A gyász segíti az elengedés folyamatát, ami nagyon fontos, mert nem szabad magunk mellett tartani. El kell engedni a lelkét, hogy oda menjen, ahová tartozik. Sosem lehetünk önzők, bármennyire is szerettük elhunyt szerettünket!

Bocsáss meg az elhunytnak!

Néha az tartja itt a szellemet (amennyiben ismerős), hogy még mindig haragszol rá, nem bocsátottál meg neki. Ha sejted, hogy azért van ott a rokonod, mert még mindig haragszol rá, esetleg nem sikerült megfelelően lezárnotok a kapcsolatotokat, akkor tedd meg utólag, mondd el neki hangosan mit érzel és bocsáss meg neki. Szívből.

Tudd meg, mit akar!

Egyesek azért nem nyugszanak békében, mert valamiért háborog a lelkük. Esetleg nem teljesült az utolsó kívánságuk, aggódnak valaki, valami miatt vagy befejezetlen dolguk van. Ezért lehet célszerű megtudni, hogy miért nem nyugszik békében. Talán üzenete van a számodra, amit ha átad, utána tovább tud lépni. Vagy szeretné, ha utólag mellé temetnétek a kedvenc ékszerét. Vagy aggódik azért, hogy nem követed az álmaidat. Az is lehet, hogy csak az nyugtalanítja, hogy nem vitte vissza a könyvtárba a könyvet… néha ennyi a kulcs a békességükhöz, eleget tenni vágyaiknak, és megnyugtatni őket.

Tüntetsd el a tárgyat, ami odavonzotta!

Vannak, akik bizonyos tárgyakhoz kötődnek, éppen ezért ha megtalálod ezt a tárgyat, „visszaadod” neki (mondjuk a sírjához teszed) vagy a rokonának, esetleg elégeted, megszabadulsz tőle, akkor így megszűnik az utolsó kapocs is, ami ide köti ebbe a világba és végre átkelhet a szellemvilágba.

Nyisd ki az ablakot!

Egyes népi hiedelmek szerint ha kinyitod az ablakot, azzal utat talál magának a kinti világba. Régen ezért is nyitották ki az ablakot amikor meghalt valaki egy adott helységben. Szóval ezzel is ajánlatos lehet próbálkozni, hogy sűrűn szellőztetsz, mikor szellem jelenlétét tapasztalatod otthonodban.

Szelleműző fűszercsodák

A régiek szerint vannak bizonyos fűszerek, növények, amiket annyira nem csípnek a szellemek. Ilyen a kapor, boróka, édesgyökér, szegfűszeg, zsálya. Nem csak elűzik, de távol is tartják a szellemeket. Érdemes füstölőt készíteni valamelyikből – főleg fehér zsályából! – és azzal körbejárni az otthonodat az óramutató járásával megegyezően és arra kérni a szellemet, hogy távozzon békével és szeretettel. Mondhatni beszélj a lelkére, hogy jobb lesz odaát. Azután a növényekből kitehetsz az ablakodba, vagy a bejárati ajtóhoz is függeszthetsz fel, vagy éppen a küszöbéhez, hogy védelem alatt álljon otthonod.

Az sem utolsó módszer, ha ezen növények valamelyikével – vagy mindegyikével – rendszeresen felmosol (ha a padló is bírja), esetleg sóval. Nemcsak megszabadulhatsz tőlük, de távol is tarthatod őket.

A fokhagyma mindent visz

A fokhagyma messze földön híres vámpír- és szelleműző tulajdonságáról. Régen is fokhagymagerezdeket függesztettek fel az ajtóra a rossz szellemek elűzésére és távol tartására. Az egyik szokás szerint a bejárati ajtón lévő fokhagymakoszorúról le kellett tépni egy gerezdet és messzire hajítani, hogy magával vigye őket.

A gyertyagyújtás ceremóniája

Régi szokás, hogy halálesetnél, szellemidézésnél és halottak napján gyertyát gyújtanak. Mivel a gyertya fénye vonzza a szellemeket. Főleg akkor, ha tükör előtt ég a gyertya, mivel így meglátja a fényt a szellemvilágban és a tükrön keresztül átjön a mi világunkba. De nem megidézni, hanem elküldeni akarod, vagyis tükör nélkül segít abban, hogy meglelje a fényt, amin keresztül átkelhet. Vagyis ha meggyújtasz egy fehér gyertyát, békét, szeretet kívánsz az elhunyt léleknek, fényt sugározol magadból, azzal elősegítheted az átkelését.

Bízd szakemberre magad!

Ha nem mersz egyedül semmit se tenni vagy nem akar szűnni a probléma, esetleg komolyabb szellemidézést hajtanál végre, akkor a legjobb amit tehetsz, ha szakemberhez fordulsz. Szakemberhez, nem kóklerhez! Keress egy valódi médiumot, látnokot, parapszichológust, aki megtudja hogy mit akar tőled, miért nem távozik és talán még abban is tud segíteni, hogy kicsit agresszívebben űzze el, ha sehogy sem akar távozni.

Kép: youtube.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!