Ismét rengeteget tanultam és fogsz te is, ha megnézted az És az élet megy tovább című filmet. Nem csak egyszerűen rávilágít arra, hogy van élet a halál után is, és hogy mindig lesz mellettünk valaki odaát, hanem megérteti velünk a reinkarnáció és az ok-okozat működését. Úgyis mondhatnám, nagyon kicsi az esélye annak, hogy jelenlegi kapcsolataid „véletlenek.”

Egy újabb a brazil médium, Chico Xavier könyve alapján alkotás. Már találkozhattál a Nosso Lar – Otthonunk és a Levelek a túlvilágról c. filmmel. Ezt a könyvet is Dr. André Luiz szelleme diktálta neki, amiből a film is született. Ez egy újabb kicsit sokkoló, de rendkívül megvilágosító erejű film!

verdadeluz.com.br

A sztori

Minden Ernesto és Evelina találkozásával kezdődik. A férfi azonnal felismeri a nőben az előző életbeli ismerősét. Ám Evelina keresztény létére tartózkodó mindennemű spiritualitás gondolattal szemben és képtelen befogadni a reinkarnáció, inkarnáció, ok-okozat törvényéről szóló eszmefuttatásokat. Viszont neki is be kell látnia, hogy sok a közös bennük, például, hogy mindketten komoly műtét előtt állnak és ráadásul pont ugyanabban a szállodában szálltak meg.

A férfi és a nő is belehal a műtétjébe, de ezt kezdetben nem tudják. Az tűnik fel nekik, hogy rettentően jól érzik magukat és csodás helyen ébredtek, – ahol könyvtár is van, hála az égnek, mivel itt is fontos a tovább tanulás –  és az orvosok, nővérek csak annyit mondanak: regenerálódniuk kell. Később az is kiderül, hogy mikor felépültek, bármikor dönthetnek úgy, hogy elmennek.

cinema10.com.br

Viszont az igaz, hogy sok olyan is tartózkodik ezen a helyen, akiknek a lelke még mindig sérült és zavart számukra nem egy gyönyörű kert jelenik meg, hanem egy pokoli hely.

Persze rövidesen kiderül, hogy meghaltak és hogy egy köztes helyen vannak a Föld és egy magasabb szint között. Ezen a helyen tisztulnak és gyógyulnak meg, ehhez pedig szembe kell nézniük az életükben elkövetett hibákkal, bűnökkel.

Ahogy a Nosso Lar-ban is láthattunk, itt is lesz egy kis séta a Pokolban, ahonnan előkerül Evelin múltjából egy férfi, akit magukkal visznek a köztes létbe gyógyulni, ami nem lesz egyszerű, mert a lelkét még mindig a birtoklási vágy, a féltékenység, a harag és gyűlölet uralja. Azt látja, amit látni akar.

Amint főszereplőink elég érettek rá, elmehetnek, hogy találkozzanak a családjaikkal. Evelina férje összejött a szeretőjével. Ernesto felesége pedig médium, aki látja a szellemeket, és jó messzire kergeti férjét, mivel meg van az oka, hogy pikkeljen rá. Mindeközben Ernesto is találkozik valakivel a múltjából, aki szintén a sötét oldalon ragadt…

youtube.com

Hogy ne lőjem le a hajmeresztő csattanókat, csak annyit mondok, hogy a két család élete szorosabban összefügg, mintsem gondolták volna. Mindenki kapcsolatban áll mindenkivel, és ahogy az ember elnézi, az lehet az érzése, hogy jó nagy játékos a sors, az élet, ami rendesen megkeverte a… lapokat. Ahhoz, hogy megszűnjön a káosz, a lelkek megtanulhassák a leckéiket, és egymásra találhassanak azok, akik összetartoznak, újra le kell születniük.

Ami különösen tetszett a végén az, hogy Ernesto és Evelina kapcsolata is alakult, akik együtt maradtak abban a bizonyos köztes szférában, hogy szolgálatot lássanak el és másoknak segítsenek.

textosespiritas.wordpress.com

Mit tanulhatunk az És az élet megy tovább című filmből?

Ne parázzunk, mert van élet a halál után.

Ne felejtsük el, hogy a tetteink hatással van a környezetünkre és előbb-utóbb azt fogjuk kapni, amit adtunk.

Vannak lelkek, akik saját kérésükre, mások pedig kötelező küldetés keretében térnek vissza a Földre, hogy újabb leckét tanuljanak meg. Mivel a fizikai lét a szellem tökéletesedését szolgálja.

Mindig egymásra fogunk találni azokkal, akikkel összetartozunk.

Jó esély van rá, hogy a jelenlegi családoddal, szerelmeiddel már korábban is találkoztál.

Elhunyt szeretteink olykor segítenek, súgnak nekünk és olyankor ötleteink, gondolataink támadhatnak, amik a sajátunknak tűnnek.

textosespiritas.wordpress.com

Mi mind testvérek vagyunk. Azok is, akiket szeretünk, akik bűnt követtek el ellenünk, akik a Pokolban vagy éppen a Mennyekben vannak.

Ezért is kell imádkozni azokért is, akik vétettek ellenünk vagy bűnt követtek el, mert ezzel is segíthetjük a lelküket, és ez pedig már a szent szolgálat része.

Mindenki rendelkezik a szabad akarat csodás adományával és jogunkban áll dönteni a tetteink és a sorsunk felől.

Jobban oda kellene figyelnünk az élet egyszerű örömeire, nem mindig a pénzt hajhászni. Soha ne felejtsük el, hogy a szeretet, a család, a gyerekek a legfontosabbak.

Gyakran az elfogadást, a megértést a saját hiedelmeink, hitrendszereink akadályozzák.

diariodonordeste.com.br

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: netflix.com