A karma nem olyan egyszerű, mint gondolnád. Persze ha jót cselekszünk, jót kapunk, de ennél sokkal többről van szó. Érdemes egészen kiismerned a karmát ahhoz, hogy tudatosan élhesd az életedet és megváltoztathasd a sorsodat.

 

A karma kiemelkedő dolog a buddhista és a hindu kultúrában. A tetteink határozzák meg sorsunkat a jelenben és a jövőben. Ez az, amiben sokan hisznek, és egyesek számára bénító lehet a lehetőségeikben.

A karma ok -okozati orientáció. Ez egy személy cselekedeteinek összessége ebben a létállapotban és az előzőekben. Ez határozza meg, hogy mi fog történni a jövőben.

Az alábbiakban áttekintünk néhány olyan dolgot, amelyet valószínűleg nem tudtál a karmáról:

1.  Célja, hogy megszabadítson minket

A karma nem árthat neked. Azért van, hogy megszabadítson téged a múltban elkövetett hibáidtól. A karmának köszönhetően előre léphetsz az életben.

2. Megváltoztatható, ha keményen dolgozol

Dolgozhatsz azon, hogy a rossz karmát jóra változtassa, ha nagyon akarod. Változtathatsz, ha elég keményen dolgozol. Bár nem könnyű, de ha valóban odateszed magad, sikerülni fog.

3.  Nem azért van itt, hogy szenvedjünk

A karma nem azért van, hogy mindannyian rosszul érezzük magunkat. Ez nem egyfajta büntetés. Célja, hogy segítsen nekünk a gyógyulásban és az előrelépésben, hogy ne szenvedjünk. Csak azt teheti, amit megengedünk neki, és ha nem akarjuk, hogy leromboljon minket, azon kell dolgoznunk, hogy segítsünk másokon.

4. Mindenkire vonatkozik

Nem számít, ki vagy, a karma mindig megtalál a végén. Persze, úgy tűnik, vannak, akikre kevésbé érvényes. De mindenkinek van karmája és mindenkinek meg kell fizetnie az adósságait.

5. Csak mi teremtjük meg a karmánkat

A karma nem olyan, amit mások alakítanak helyettünk. Mi magunk hozzuk létre. Ne próbálj mást hibáztatni a karmikus adósságáért. Ne hibáztass mást azért, amivel szembesülsz.

6. A karmatisztítás hasznos

A karma tisztítás egyszerű és hatékony. Bár a legtöbb ember feltételezi, hogy nem fog működni, elősegítheti azt a pozitivitást, amire valóban szükséged van.

7. A jó karma taszítja a rossz karmát

Ha jót teszel, segíthetsz a rossz karma elleni küzdelemben. Ha ezeket a jó dolgokat szívből teszed, az univerzum észre fogja venni.

8. A figyelmen kívül hagyása nem oldja meg a problémát

A karma nem olyan dolog, amit egyszerűen figyelmen kívül hagyhatsz. Minél inkább figyelmen kívül hagyod vagy tagadod létezését, annál rosszabb lesz. Bár nehéz szembenézni vele, de fontos. A karmád megtisztítása és az, hogy jót teszel ebben az életben, segít a jövőben.

9. Még apró cselekedetek is változtathatnak

Minden cselekedet alakít valamit. Olykor a legkisebb szándékkal teli cselekedetek váltanak ki igazán nagy dolgokat. A szándék fontosabb, mint azt sokan gondolják.

10. Mindig van hová fejlődni

Bármennyire is jó embernek képzeled magad, mindig van hova fejlődni. Az élet nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Semmi sem „fekete -fehér”.

Hasonló cikkeink

Ezzel a 7 módszerrel megszabadulhatsz a családi karmától

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

 főkép: pixabay

forrás

 

 

 

További cikkeink