Kiradírozni ugyan nem lehet a karmádat, de apró lépésekkel, tettekkel előidézheted, hogy pozitív karmára tegyél szert, megszabadulj a karmikus adósságaidtól és a körülötted lévő negativitástól.

A karma elmélete szerint meg kell tanulni kiegyensúlyozunk a karmánkat még ebben az életben. Így egy napon, amikor megszabadulunk tőle, a lelkünk nagyobb birodalmakba emelkedik.

Talán ezekkel a hasonlatokkal jobban megértheted: A karma égetése olyan, mint a zsírégetés. Amikor elkezdesz karmát égetni, az olyan, mint amikor abbahagyod a túl sok kalória fogyasztását, hogy az testednek esélye legyen elégetni az elraktározott zsírt. A karma tisztítása olyan, mint az edénymosás. Mindegyik edényt elmoshatod közvetlenül használat után, vagy hagyhatod, hogy egy kicsit felhalmozódjon rajta a maradék, majd alkalmanként nagy „edénytisztítást” végezhetsz. A karma tisztán tartása olyan, mint a ház tisztántartása. A ház tisztán indulhat, de aztán rendetlenné válik, és újra ki kell takarítani. A vendégek látogatása után további takarítást kell végezni, akárcsak akkor, amikor „partizók” lépnek karmikus életedbe. Itt is, ott is folyamatosan takarítanod kell, mert elkerülhetetlenül felhalmozódik a por.

Képzeld el a felhalmozott karmádat úgy, mint egy pókhálót, aminek te magad vagy a középpontjában. Az életedben élő emberek és dolgok, mind egy-egy szálak. Feladatod része a káros szálak elvágása, miközben erősíted a kapcsolatot a jó, erőteljes szálakkal és az isteni forrás energiájával.

A következő módszerek segítenek tisztántartani a karmádat:

1. Mindig tartsd tisztán a kapcsolataidat

Gondolj egy olyan emberre, aki akadályokat teremt az életedben. Ez lehet valaki, akivel jelenleg kapcsolatban állsz, vagy valaki a múltadból. Lehet valaki, akivel nem beszélsz, vagy valaki, akit nagyon szeretsz.

Vágd el az egészségtelen karmikus szálakat a képzeleted segítségével meditációban. Tedd meg szellemi és fizikai szinten egyaránt. Engedd el azokat, akik nem szolgálják a fejlődésedet.

Békülj ki azokkal, akiket szeretsz. Erősítsd meg a pozitív, szeretetalapú kapcsolataidat.

2. Tartsd tisztán az érzelemvilágodat

Szabadulj meg a negatív érzelmektől, mint amilyen a harag, a düh, a gyűlölet. Dolgozz azon, hogy megszabadulj minden érzelemtől, ami lehúz és hátráltat. Nem kell görcsösen. Az is érthető, ha bizonyos időszakokban, helyzetekben fájdalmat, szomorúságot élsz meg. De ezektől függetlenül ügyelj arra, hogy szeretet, békesség és derű uralkodjon benned.

3. A karma javítása a tudatosságon keresztül

Az éberség azt jelenti, hogy teljes mértékben a jelen pillanatra koncentrálunk. Bármit is teszel, tedd azt, miközben teljes mértékben jelen vagy itt és most. Ha azt tervezed, hogy holnap vagy jövőre mit kell tenned, az sem baj. Csak tudatosan és a jelen pillanatban készítsd el terveidet.

A jelen pillanatra összpontosítani egyfajta meditatív állapot. Az elméd hullámzása és gondolatai megnyugodnak, és megnyitják az utat a tisztánlátás előtt.

4. Légy hálás

Minden élményért, jóért és rosszért egyaránt légy hálás, hiszen minden lecke egy tanítás és hozzátesz az életedhez. Például vezess hálanaplót! Ez segíthet kinyitni a szemedet a körülötted lévő világ jóságára, és jobban elfogadni azokat a dolgokat, amelyeket elsőre nem ajándéknak élsz meg. Ráadásul, ha hálás vagy, az még több meghálálnivalót hoz.

5. Cselekedj szeretettel és önzetlenül

Mindenkivel szemben, bármit is tettek. Tetteidet a szeretet vezérelje. Sőt, ha lehetőség van rá, tégy annyi önzetlen cselekedetet, amennyit tudsz. Járulj hozzá ahhoz, hogy jobbá tedd ezt a világot vagy a környezetedet. Ehhez nem kellenek nagy dolgok. Néha egészen kis tettekkel is segíthetsz másokon.

6. Ellenőrizd indítékaidat

Győződj meg arról, hogy szándékaid önmagad és mások iránti szeretetből származnak. Merülj mélyen magadba, hogy megtudd, miért teszed azt, amit teszel. Önző vagy önzetlen tettek motiválnak? Mit akarsz igazából elérni? Önmagad megismerése segíthet a cselekedeteid alakításában.

7. Ügyelj a hozzáállásodra

A negatív gondolatok dühös energiát keltenek benned. Dolgozz azon, hogy pozitív beállítottságú ember legyél és a környezeteddel szemben nyitott, empatikus, türelmes és elfogadó. Ha te megítélsz másokat, ők is meg fognak téged.

8. Gyakorold a megbocsátást

Ez lehet a legnehezebb dolog, de a legfontosabb a pozitív karma megteremtésében. Bocsáss meg azoknak, akik bántottak téged. A haraghoz való ragaszkodás gennyes pszichés sebet hoz létre. A megbocsátás része a gyógyulásnak és a lelki béke megteremtésének.

9. Kérj megbocsátást

A megbocsátásnak oda-vissza kell működnie. Keresd meg azokat, akiket megsértettél, megbántottál, és dolgozz a megbocsátásért. Legyél őszinte megbánásodban. Még ha egy darabig nem is bocsátanak meg neked, az őszinte megbánás tehermentesít téged.

10. Meditálj

Szánj időt a meditálásra és arra, hogy önmagadat szemléld. Az önreflexió nagyon fontos, és lehetővé teszi, hogy felismerd tetteidet, reakcióidat, viselkedésedet, és tanulmányozd szándékaidat és érzelmeidet. Amellett, hogy megismered önmagadat, fel kell ismerned azt is, hogy nem ismerheted más személy teljes útját, és ezért tartózkodnod kell a megítélésétől. Ehelyett fejlessz empátiát és képzeld bele magadat mások helyébe, ez segíthet megérteni az embereket.

Fotó: pixabay.com
Forrás: dummies.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

További cikkeink