Ebben, a jelen pillanatban is a karmádat formálod a tetteid révén. Éppen ezért van lehetőséged a pozitív karma megteremtésére. Az energia, amit adunk, az tér vissza hozzánk. Bár nem mindig tudjuk befolyásolni tetteinket, döntéseinket, érdemes törekedni arra, hogy tiszta fejjel cselekedjünk, így elkerülhetjük a negatív következményeket vagy a rossz karmát.

 

A jó karma megteremtésének 10 módja nemcsak velünk tesz jót, de a másokkal való kapcsolatunkon is:

1. Fókuszálj az életcéljaidra

Az életcéljaidra való koncentrálás az egyik módja a jó karma megteremtésének. Minél koncentráltabb vagy, annál valószínűbb, hogy sikeres leszel.

De időnként szünetet is kell tartanod, ami lehetővé teszi, hogy levegőhöz juss, és kreatívabbá tesz.

Lehet, hogy néha kudarcot vallasz, de ezek motiváljanak.  A kudarcok olyan tanulságokhoz vezetnek, amelyek segítenek javítani az életed bizonyos aspektusait.

2. Maradj a jelenben

A múlton vagy a jövőn való elmélkedés elrabolja drága idődet és nem visz közelebb a céljaidhoz. A jelenben van hatalmad. Itt és MOST teremtheted meg a jövődet és a pozitív karmádat.

3. Vállald a felelősséget mindazért, amit tettél

Felelősségvállalás az érettség jele, és jó karmát hozhat. Vannak esetek, amikor a kudarcok elkerülhetetlenek. Mindig fejlődsz, és a hibázás része ennek.

Ha felelősséget vállalsz a hibáidért, akkor helyesen cselekszel. Nem mindenki képes erre.

4. Tanulj meg nevetni magadon

Az alázat nagyszerű módja a jó karma elérésének az életedben. Ha képes vagy nevetni magadon néhány buta hiba miatt, akkor könnyebben veszed mások kritikáját.

Ahogy arról szó volt, a hibázás része az önfejlesztésnek. Ne vedd túlságosan a szívedre mások kritikáit. Te is légy magaddal szelíd és elnéző. Tanulj meg nevetni magadon, mert az megkönnyíti a fejlődést.

5. Légy türelmes és toleráns

Ha türelmes és toleráns önmagad és a világ iránt, az segít a jó karma elérésében is, hiszen néha nem minden úgy alakul, ahogy szeretnéd. Vannak dolgok, amelyek sok türelmet igényelnek, különösen a siker.

Nem mindig kaphatod meg, amit akarsz akkor, amikor szeretnéd. Amikor nem erővel és erőszakkal próbálod megszerezni, amire vágysz, nem kívánod mindenáron másokra erőltetni az akaratodat, nem hozol létre negatív karmát.

6. Tegyél rendszeresen apró jó cselekedeteket

Ha teheted, mindennap, de legalábbis rendszeresen igyekezz kisebb-nagyobb jó cselekedeteket vinni véghez önmagaddal és másokkal szemben. Elvégre a pozitív tettek, még több jót vonzanak be.

Amikor kedves vagy magadhoz, másokkal sem esik nehezedre annak lenni. Az önmagad szeretése az első lépés ahhoz, hogy szeress másokat.

7. Legyél nyitott a változásra

Ne akadályozd a változásokat és a fejlődést. Engedd be őket az életedbe. Mindig, minden értünk történik, ezért ne félj az ismeretlentől. De csak akkor növekedhetsz, gyarapodhat az életed, ha néha elhagyod a komfortzónádat. Ne állj a karma útjába azzal, hogy mindenáron ragaszkodsz a régihez, a negatív mintázatokhoz és rossz szokásokhoz.

8. Gyakorold a megbocsátást

A megbocsátás sokkal fontosabb, mint gondolnád. A harag, a düh, a gyűlölet, akadályoz a fejlődésben és akarva-akaratlanul is rossz karmát hozol vele létre. Ellenben a megbocsátás felszabadít és épít. Javítja az önmagaddal és másokkal való kapcsolatot. Ne cipelj felesleges lelki terheket! Bocsáss meg önmagadnak és másoknak is.

9. Élj olyan életet, amilyenre büszke lehetsz

Leegyszerűsítve úgy is lehetne fogalmazni: törekedj arra, hogy jó ember legyél. A jó ember őszinte, hűséges, segítőkész, kedves, önzetlen, becsületes. Önazonos. De csak akkor ér az egész valamit, ha szívből teszed és nem megjátszod magadat, hogy jobbnak tűnj mások szemében. Ezzel főleg önmagadnak teszel jót, mert sokkal könnyebbé és boldogabbá válik így az életed, elképesztő mennyiségű kellemetlenséget spórolva meg magadnak.

10. Gyakorold a hálát

Ne becsüld le a hála gyakorlását, ami révén tudatosíthatod mindazt a jót, ami van az életedben. A hála még több meghálálni valót vonz be. Mindig emlékezz meg arról, hogy amid van, arról mások csak álmodhatnak róla. Éppen ezért olyan értelemben is gyakorold a hálát, hogy köszönetet mondasz azoknak, akik valamilyen formában segítséget nyújtottak.

 

Hasonló cikkeink

Ezzel a 7 módszerrel megszabadulhatsz a családi karmától

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

főkép: pixabay

További cikkeink