A sárga gyertya a megvilágosodást, az isteni bölcsességet, és a spirituális igazságokat szimbolizálja. Ezenfelül a sárga a kommunikáció színe, különösen a spirituális kommunikációé. Tudj meg többet arról, mikor és milyen esetben érdemes sárga gyertyát égetned!

 

Természetesen attól még, hogy meggyújtasz egy gyertyát, nem történik csoda (de persze jó hangulatot teremthet), és nem fog varázslatos dolgokat előidézni az életedben. Szükség van hozzá a benned lévő akartra, a szándékra, csak így érheted el, hogy a gyertya valóban a segítségedre legyen!

Spirituális gyakorlatokhoz égess sárga gyertyát!

Érdemes a meditációhoz, jógához vagy bármely más spirituális, valamint pszichés gyakorlathoz sárga gyertyát égetni, mert segít kapcsolatot teremteni az isteni energiákkal, illetve spirituálisan tudatosabbá tesz.

Segít kapcsolódni a szellemi vezetőddel és a Felsőbb éneddel

Mivel a spirituális kommunikáció színe is a sárga, használhatod arra, hogy kapcsolatba lépj az égiekkel, a különböző spirituális birodalmakkal, vagy éppen a szellemi vezetőddel. A gyertya hídként funkcionálhat, és segíthet neked célba érni.

De nemcsak az égiekkel és a szellemi vezetőddel léphetsz kapcsolatba a segítségével, hanem a felsőbb éneddel is. Segít megtalálni hozzá utat, és tiszta kapcsolatot létesíteni, hogy könnyebben kommunikálhass vele.

Erősítheted vele a napfonat csakrádat

A sárga szín a harmadik, a napfonat csakrához tartozik (a köldököd és a mellkasod között helyezkedik el), így arra is használhatod a gyertyát, hogy megtisztítsd, harmonizáld és energizáld a csakrád, ami lelkesedés, az öröm, a bölcsesség, a befogadás, és a remény központja. A gyertya segítségével irányítsd az energiát a csakrádba, erősítsd meg a jellemedet, az önbecsüléseset, közben olyan átalakító erővel töltődsz fel, ami megváltoztathatja az életedet.

A kreativitás színe

Sárga színhez társítjuk a kreativitást és a memóriát is, ami azt jelenti, a gyertya égetése elősegíti az alkotást, az ötletelést, a tanulást, a fókuszálást, feloldja a mentális blokkokat és javítja a memóriát. Mivel serkenti a pozitív energiákat, a reményt és az optimizmust, elűzheted vele a negatív gondolatokat és energiákat is.

Hogyan használd a sárga gyertyát?

Használhatod különböző varázslatokhoz, ugyanis a sárga szín vonzza a pénzt, a bőséget, ugyanakkor az energiát, életerőt is, és minden mást, amit a Naphoz társítunk a színéből adódóan: önbizalom, magabiztosság, fény, remény. Így tökéletes kellék lehet a pénzmágiákhoz, de a test és lélek gyógyításhoz, és a tisztító munkákhoz is. Mivel a Naphoz kapcsolódik, érdemes a varázslatokat nappal végezni méghozzá akkor, amikor a legmagasabban jár az égen.

De nem baj, ha nem szeretnél varázsolni, az is elég, ha meggyújtod és meditálsz hozzá, közben vizualizálod a célodat.

Milyen napon ajánlott égetni?

Természetesen szükség esetén bármikor égetheted, de varázslat céljából a vasárnapot szokták ajánlani, mert az asztrológia szerint azt a Nap uralja, amihez a sárga színt társítjuk. Mindebből kifolyólag pedig az Oroszlán csillagjegyet is szimbolizálja a sárga szín, így a jegy szülöttei még hatásosabban aknázhatják ki a szín erejét.

fotó: pixabay

forrás: candles.lovetoknow.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

 

További cikkeink