A Plútó a Vízöntőben egy teljes új világot hoz nekünk. Paradigmaváltásra, sorsszerű változásokra számíthatunk az életünkben, és világi szinten is.

 

Rendkívül lassan mozog a Plútó, körülbelül 248 évbe telik, hogy egy teljes utat megtegyen a Nap körül. Ez azt jelenti: a Plútó 12-21 évig tartózkodik egy jegyben. Több mint 225 év után először, az excentrikus és úttörő Vízöntőbe költözik. Kayse Budd asztrológus és holisztikus pszichiáter, szerint ez egy nagy-nagy dolog az asztrovilágban, ezért a következőket érdemes előre tudni.

A Plútó március 23-án a Vízöntő jegyébe költözik. A Plútó 15 éve jár a strukturált és komoly Bak jegyében, és most végre eljött az ideje, hogy a törpebolygó átköltözzön egy új jegybe: a Vízöntőbe.

Ahogy Budd elmondja a mindbodygreennek, a Plútó az átalakulás, a hatalom, az irányítás, az elszántság, a szenvedély, a kitartás és az intenzitás témáihoz köthető. „A Plútó a születéshez, halálhoz, szexhez, pszichológiához és ezoterikus/tabutémákhoz is kapcsolódik” – teszi hozzá. Mint ilyen, életünk szinte minden területét érinti valamilyen módon.

„Amikor a Plútó a Bak jegyében járt, nagy fejlődést és átalakulást tapasztaltunk, valamint az irányítás és a hatalmi harcok témaköreit, a Bak életének olyan területein, mint a kormányzat és az üzleti élet” – magyarázza Budd. Gondoljunk csak a virágzó online vállalkozásokra, a kormányzati struktúrára és szabályozásra, és igen, a járványra.

Még a születéssel és a szexszel kapcsolatban is tapasztaltunk némi fokozott szabályozást (ez a Bak hatása) és az ebből eredő hatalmi harcokat (a Plútó miatt) a születéssel és a nemiséggel kapcsolatban.

Most, hogy március 23-án a Plútó a Vízöntő színpadára lép, egy új paradigmát vezet be, amely szinte az ellentéte a Bak üzlet- és teljesítményorientált energiájának. Budd megjegyzi: „A Vízöntőt a szabadság, a rugalmasság, az idealizmus, a haladás, a társadalmi egyenlőség, a remény, az inspiráció és a hagyományoktól való szakítás foglalkoztatja”- Azt is hozzáteszi: ez a jel a technológiával, a tudománnyal, a változással, a humanitáriussággal, a társadalmi igazságossággal és a reformokkal is összefüggésbe hozható, valamint az innovációval és az egyéni szabadságjogok megőrzésével.

Budd szerint a Vízöntő egy forradalmi energia, és amikor a Plútó beköltözik a Vízöntőbe arra számíthatunk, hogy az összes Vízöntő téma jobban fókuszba kerül, személyesen és világi szinten is.

Mi várható?

A Plútó a Vízöntőben legutóbb 1777 és 1797 között volt. Ez volt az amerikai forradalom és a francia forradalom csúcspontja, és ha ez a körmenet olyan, mint az utolsó, akkor forradalmakra számíthatunk. (Az, hogy szó szerinti vagy átvitt, természetesen a jövőre vár.)

Budd szerint néhány további Vízöntő téma a tudomány és a technológia folyamatos fejlődése, legyen szó a mesterséges intelligenciáról, a virtuális valóságról vagy a közösségi médiáról. Új hangsúly kerülhet olyan területekre is, mint a pszichológia, a születés és a halál.

Elmagyarázza, hogy mivel a Vízöntő értékeli a szabadságot és a kísérletezést, még több kísérleti kezelés népszerűsége is megnőhet, „mint például az érzelmi gyógyulást és jólétet szolgáló pszichedelikus terápiák elfogadottsága, a szexuális traumák gyógyulását segítő új elméletek és terápiák, valamint a szexuális és nemi szabadság elfogadása” – mondja Budd.

És mivel a Vízöntő a zodiákus humanitáriusa, megjegyzi, hogy valószínűleg továbbra is az emberi jogokra és az egyenlőségre fognak összpontosítani.

„A Plútó a Vízöntőben személyes és kollektív tudatosságot fog hozni… felhívja a figyelmet az emberi jogok és az egyenlőség fontosságára, valamint a kreativitás, a remény és az evolúció szellemének hangsúlyozására” – mondja Budd.

Milyen leckékre számíthatunk?

A Plútó egy transzformátor. Látogatásai mindent megváltoztatnak. A gazdagság, hatalom, titkok, rejtélyek és árnyékutak bolygójaként a Plútó megtanítja nekünk, hogy az élet egy megállíthatatlan erő. Meg kell küzdenünk az elkülönült személyiségrészekkel, az árnyék-énünkkel, és a belső démonjainkkal.

Ezenkívül átalakulások fognak bekövetkezni a barátságainkon és közösségeinken belül. A Vízöntő békét és egységet akar. De a Plútó mindent elpusztít, ami készen áll arra, hogy új formát öltsön. Egyes emberek számára a Plútó a Vízöntőben aktivizmusra sarkallhat, vagy felébresztheti vezető szerepét a közösségekben. Most mindannyiunknak új módokon kell együtt dolgoznia. A legjobb esetben maga az emberiség átalakul egy együttműködő közösséggé. Talán végre megértjük: a háborúk nem működnek, és a csere, a kommunikáció és a szolidaritás a jobb megoldás. Talán a jelenlegi válságok (energiaválság, infláció, munkaerőhiány, klímaválság, háború) elég ok arra, hogy felismerjük, közös erővel többet érhetünk el.

Van felkészülési idő

Mindez persze nem egyik napról a másikra fog történni, ugyanis több lépésben foglalja el a helyét a Plútó a Vízöntőben.

2023. március 23-án belép a Vízöntőbe, majd június 11-én vissza a Bakba.

2024. január 21-én ismét belép a Vízöntőbe, majd szeptember 1-jén visszalép a Bakba.

2024. november 19-én harmadszorra is, és egyben utoljára belép a Vízöntőbe, és ott is marad egészen 2043/44-ig, míg át nem költözik a Halakba.

Örülhetünk ennek a lassú lépegetésnek, mert akkora horderejű változásokra számíthatunk, hogy így legalább felkészülhetünk rájuk, és hozzászokhatunk az új világhoz.

forrás: astrostyle.com, astro.com, fotó: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink