Elveszettnek érzed magad. Már nem tudod ki vagy és mit szeretnél. Idegennek érzed magad, aki talán semmihez és senkihez sem tud kapcsolódni. Ne szégyelld bevallani. Ez az első lépés, amivel megváltoztathatod az életedet.

Számos oka van annak, hogy miért érezhetjük magunkat elveszettnek, miért felejtjük el, kik vagyunk.

Ezek közül itt van néhány fő ok:

  • Diszfunkcionális családban nőttél fel, amely „elvette” az egyéniségedet, és talán egy szigorú családi szerepnek kellett megfelelned. Felnőttként pedig talán egy nárcisztikussal való kapcsolatban élsz, de legalábbis olyanokkal találkoztál, akik lelkileg vagy testileg bántalmaztak.
  • A negatív élettapasztalatok eredményeként alacsony önbecsülésed alakult ki vagy talán gyűlölöd magad. Tele vagy negatív gondolatokkal, amelyek megakadályozzák, hogy meglásd valódi szépségedet/hatalmadat.
  • Erős hatást gyakorol rád a média, beleértve a TV -műsorokat, filmeket, hirdetéseket, YouTube -csatornákat, Instagram -hírességeket stb., amelyek negatív irányba befolyásolnak.
  • Olyan emberek vesznek körül, akik alacsony önbecsülést ébresztenek benned, mérgezik a lelked és fokozzák a bizonytalanságodat és a zavarodottságodat.
  • Napi szokásaid, kötelezettségeid és tetteid megakadályozzák, hogy időt szánj arra, hogy kommunikálj a lelkeddel.

Hogyan találhatod meg újra önmagadat?

1. Szánj időt a magányra

A magány a legelső lépés ahhoz, hogy megtaláld és újra önmagad legyél. A magányban elhatárolódhatunk a körülöttünk lévő zajtól, és személyektől, minden olyantól, amely összezavarja az elménket és összezavar.

Nem kell remetévé válnod, de tölts minél több időt egyedül és meditálj. Ha nem megy a meditálás, idekattintva találsz segítséget.

2. Mentálisan és érzelmileg tisztítsd meg magadat

A mentális és érzelmi tisztítás egyik leghatékonyabb módja a naplóírás, rajzolás, a jóga és számos egyéb lehetőséged van rá.

Érdemes lejegyezni az érzéseidet. Engedd ki azt, ami benned van, hasznos lesz az önfejlesztés szempontjából.

3. Határozd meg az első öt alapvető igényedet

Mindannyiunknak vannak vágyai és álmai.

Az alapvető igények meghatározásának egyik nagyszerű módja, ha az élet olyan területeire összpontosítasz, amelyek nyomorúságosnak érzel. Az élet mely részein vagy a legboldogabb? Mi tesz egyáltalán azzá?

Ha már van ötleted az első öt alapvető igényéről, írja le azokat.

Ahhoz, hogy megtaláld magad, vissza kell térned az alapokhoz. El kell vetned minden felszínes vágyat, amit nem akarsz igazából, amelyek elhomályosítják az elmédet, és újra fel kell fedezned a benned eltemetett aranyat. Ez a belső arany a lelked szövete, és ez tesz téged önmagaddá.

Amikor megérted és elfogadod alapvető szükségleteidet, akkor tudod, hogyan irányítsd az életedet, és igazodj belső központodhoz.

Például, ha alapvető szükségleted az, hogy a természet közelében élj, akkor új munkát, otthont és kapcsolatokat kell találnod.

4. Gondold át, hogy TÉNYLEG mit akarsz az életben

Panaszkodás és szenvedés helyett, tedd fel magadnak a kérdést: Mitől lennék elégedett? Ritkán teszünk fel magunknak tiszta és célratörő kérdéseket, mert félünk a válaszoktól.

Felejtsd el, mit akarnak a szüleid, a barátaid, a párod. Az a kérdés, te mit akarsz?

Kissé durván hangzik, de másképp sosem tudod meg, mire vágyik a lelked.

Miután megkaptad a válaszokat, köss megfelelő a megfelelő kompromisszumokat és tedd meg a szükséges lépéseket a célod felé.

5. Fogadd el önálló szuverén jogodat

Amikor gyakoroljuk az önrendelkezést, rájövünk, hogy senki más nem felelős az életünkért, csak mi.

Tisztában vagyunk vele, hogy senki más nem mondhatja meg, mit tegyünk, csak mi. Felismerjük, hogy az életünk a mi alkotásaink – és ami másoknak működik, nem feltétlenül válik be nekünk is.

Légy életed királya, illetve királynője. Ahelyett, hogy másoktól kérnél az érvényesítést és jóváhagyást, mint egy koldus, inkább magadhoz fordulj.

Gyakran előfordul, hogy azok, akik nehezen találják meg önmagukat, nem hiszik el, hogy alapvető jogaik vannak az életükhöz. Ehelyett úgy vélik, hogy elfogadniuk kell a társadalom szabályait.

Annak felismerése, hogy jogod van az életedről dönteni, egyszerű gondolkodásmódváltás, amely hatalmas, felfoghatatlanul intenzív változások hullámzását idézheti elő életedben.

Az egyik legjobb módja, hogy uralkodni kezdj életed felett, annak meghatározása, hogy ki vagy és ki nem.

Mit szeretek és mit nem?

Milyen a stílusom?

Mit jelent számomra a szépség?

Mit jelent számomra a siker?

Mit jelent számomra a boldogság?

Kinek tartom magam?

6.Utazz és gondolkozz (és találd meg szenvedélyedet)

Ha elveszettnek érzed magad, tudatos erőfeszítéseket kell tenned, hogy kitörj a megszokott rutinokból, hogy megtaláld önmagad.

Nem kell mindjárt egy féléves nyaralást lefoglalnod Balin, de valóban új dolgokat kellene kipróbálnod.

Ha nem vagy utazó típus, akkor olvass olyan könyvet, amely hasznosnak tűnik és segíthet, vagy nézz egy inspiráló filmet.

Az, hogy ki vagy a lelkedben, nagyon összefonódik azzal, amiért rajongsz.

A szenvedélyed az elhívásod az életben, és ha nem vagy kapcsolatban a szenvedélyeddel, az élet unalmasnak és laposnak tűnik.

Az élet vidámsága és szikrája akkor jelenik meg, ha tudod, mi a személyes küldetésed – és hogy ezt megtaláld, belső (és néha külső) feltárást kell végezned.

7. Mondj búcsút az emberektől és kötelességektől, amelyek hátráltatnak

Ne hagyd, hogy mások lehúzzanak. Ne hagyd, hogy a rossz szokások és kötelezettségvállalások szabotálják a pozitív változásokra irányuló erőfeszítéseidet.

Készíts jegyzetet minden emberről és kötelezettségvállalásról az életedben. Mindegyik mellett mérlegeld az előnyöket és hátrányokat. Gazdagítják vagy szegényebbé teszik az életedet?

Félelmetes lehet újratervezni az életedet az alapoktól kezdve, de érdemes megtenni, ha valódi változást szeretnél elérni. Próbálj barátokat és elkötelezettségeket találni, amelyek hozzájárulnak a fejlődésedhez.

8. Kapcsolódj a spirituális központodhoz

Most még elveszett vagy, de újra önmagad lehetsz, ha befejezed azt, hogy másnak adod ki magad.

Elméletben ez egyszerűen hangzik. De a gyakorlatban ez a világ egyik legnehezebben megvalósítható feladata.

Annyi zaj van körülöttünk és bennünk, hogy könnyen elveszítjük a kapcsolatot lelkünk hangjával, Valódi Természetünkkel, és összetévesztjük a valódi énünket az egónkkal.

Ahhoz, hogy újra kapcsolatba léphess spirituális központoddal – hívd így a lelkedet, a felsőbb énedet, vagy bármit – szánj időt arra, hogy átgondold, mit jelent számodra a spiritualitás. Idekattintva megtudhatod, hogyan indulj el a spiritualitás útján.

Milyen gyakorlatok segítenek abban, hogy naponta ráhangolódj lelki központodra?

Ilyen például a gyertyagyújtás, a füstölő égetése, a jóga, a napfelkelte megtekintése, a meditáció, az imádkozás, a hálanapló vezetése stb.

9. Csatlakozz újra a vad, szabad lényedhez

Amikor egyetértünk minden olyan követeléssel, kéréssel vagy feltétellel, amely ellentétes a lelkünk természetével, akkor az ára az, hogy értékes életerőnk elhagy. A megfelelés látszólagos jutalma ellenére lelkünk elfárad, ha olyan tevékenységeket folytat, amelyek természetnél fogva ellentmond.

Az egyik legjobb módja annak, hogy újra kapcsolatba léphessen vad, szabad természeteddel, ha ráhangolódsz az energiájára. Tudd meg mi az, ami korlátoz, ami miatt nem tudsz önmagad lenni.

Másrészt figyelj arra, hogy mi tölt el örömmel, izgalommal és szenvedéllyel. Biztos lehetsz benne, hogy találsz valamit, ami gazdagítja a lelkedet: valamit, ami valóban te vagy.

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

főkép: unsplash

 forrás

További cikkeink