Egyes tárgyak balszerencsét hoznak, míg mások pozitív energiát, sőt, még szerencsét is! Érdemes néhányat elhelyezned otthonodban a cikkben szereplő 13 szerencsehozó tárgy közül, hogy meginvitáld a magasrezgésű, teremtő, jó energiákat!

A hagyományok és a feng shui szerint minden tárgynak megvan a maga rezgésszintje. Vannak, amelyek a balszerencsét és a negativitást vonzzák.

Ám ha továbbolvasol, megtudhatod melyek azok, amelyek vonzzák a szerencsét és a pozitív energiákat:

1. Hal

A feng shui szerint a koi hal híres arról, hogy jólétet hoz. A bőséget és a jó egészséget szimbolizálja. Ugyanakkor minden hallal kapcsolatban él az a hit, hogy felszívják a negatív energiát az otthonban és egészséget, boldogságot, gazdagságot hoznak. Ajánlatos beszerezni belőle egy szobrot, vagy válaszd fali dekorációnak. Vannak, akik akváriumot is tartanak, de ezt csak azoknak ajánlom, akik gondoskodnak a halakról és rendszeresen tisztítják az akváriumot!

2. Elefánt

Különféle formákban könnyen beszerezhető tárgy, ami vonzza a gazdagságot, bölcsességet, emellett védelmet hoz, ráadásul ez az állat a hűség jelképe is. Ha az ormánya felfelé áll, akkor garantáltan vonzza a szerencsét.

3. Növények

Számos növény vonzza a pozitív energiát, a bőséget és a szerencsét, mint amilyen a pénzfa vagy a bambusz.

4. Álomfogó

Az indián kultúrákból származó álomfogót úgy tervezték, hogy megragadja a rémálmokat és a gonosz szellemeket, így az ember boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Nem ok nélkül kedvelik az indián-kultúrában, mivel nemcsak szépek, hanem pozitivitást is hoznak. Sokféle stílusban kaphatók, és sokat adnak a művészi otthonokhoz.

5. Kristályok

Többek között a pirit, a malachit és a jade kecsegtet szerencsével és jó energiával, de van számos másik is! 

6. Hamza kéz

Népszerű amulett, ami távol tartja a negatív energiákat, emellett a Hamza kéz kiválóan alkalmas otthoni dekorációra.

7. Buddha

Bármilyen Buddháról készült szobor – különösen a Nevető Buddha – vonzza a boldogságot, a gazdagságot és a szerencsét.

8. Friss virágok

A szárított, elhalt és a művirágok vonzzák a negatív energiát. Velük ellentétben a frissek boldogságot és jó energiákat hoznak otthonodba.

9. Füstölő

Égess füstölőt otthonodban, mert távol tartja a háztól a negativitást, különösen a zsálya meg a tömjén. Az illat jó hangulatot teremt és emeli otthonod rezgésszintjét.

10. Patkó

Sok kultúra nagyon szerencsésnek tartja a patkót, és az ajtó fölé helyezve szerencsét hozhat minden otthonban. Vannak, akik úgy vélik, hogy ha felfelé mutat, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szerencse soha el nem fogy az életedben. Míg mások úgy gondolják, hogy ha lefelé néz, az szerencsét jelenthet annak, aki éppen áthalad alatta.

11. Teknős

Vannak, akik házi kedvencként tartják őket, de nem könnyű gondoskodni róluk, így az is tökéletes megoldás, ha otthoni dekorációként beszerezel egy kis teknős figurát.

12. Mini szökőkút vagy egy tál víz

A lakásban érdemes elhelyezned egy csobogót, mert pénzt és szerencsét hoz, amennyiben jó helyre teszed. Rossz választással azonban pont az ellenkező hatást érheted el. Helyezd a nappalidba, a dolgozószobába vagy a gazdagság és siker területére.

13. Szélcsengő

Ha szélcsengőt akasztasz a bejárat mellé, az pozitív energiát hoz. De ne akaszd oda, ahol eszel, tanulsz vagy alszol!

Fotó: pexels.com
Forrás: herzindagi.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink