Minden idők 5 legjobb filmje a halál utáni életről nem pusztán a szellemlétről szól. Tényleg azt mutatják be, mi vár ránk túlvilágon, illetve némely esetben a két világ között.

Bizonyos szinten mindenkit foglalkoztat az, mi történik a halál után. Ennek az 5 különleges műsornak a varázsa abban áll, hogy nem sima szellemtörténetek, hanem különböző módon mutatják meg, mi várhat ránk. Hitet, és reményt adhatnak a nézőnek azzal, ahogy lefestik a túlvilágot.

Ha szívesen néznél tartalmas, de megható, és izgalmas filmet a témában, akkor itt van minden idők 5 legjobb filmje a halál utáni életről:

Nosso Lar – Az Otthonunk

Egy brazil médium, Chico Xavier írt egy könyvet arról, hogy mi történik velünk a túlvilágon. Ezt a könyvet maga Dr. André Luiz diktálta le neki, akiről a történet is szól. Miután a családapa és egyben orvos jobblétre szenderült, a Pokolban ébredt. Miután megbocsátást nyer, felkerül az Otthonunkba, ahol meggyógyítják a lelkét, és egy hosszú utazás veszi kezdetét az új életében, amelyben aktívan próbálja hasznossá tenni magát. Egy csodálatosan megkapó és elgondolkodtató film a Nosso Lar, ami mondhatni betekintést enged abba, mi vár ránk a halál után, és egyáltalán mire kellene figyelnünk a jelenlegi életünkben.

Csodás álmok jönnek

Ez az egyik legszebb film a listán, méghozzá megboldogult a Robin Williams-szel. Azonfelül, gyönyörű, és tele van érzelmekkel. Adott egy szerelmes pár, Chris és Annie, akik igazi lelki társak, és igazán készek a végletekig elmenni egymásért. De szörnyű tragédia éri őket, mikor elveszítik a gyerekeiket, ám igyekszenek összetartani. Csakhogy, amikor Chris is meghal, az már túl sok Annie-nek. A Csodás álmok jönnek egy meseszép film arról, hogyan találkozunk újra a szeretteinkkel a halálunk után, és hogy mi mindenre képes a szerelem és a szeretet ereje.

És az élet megy tovább

Attól olyan különleges ez a film – ami szintén Chico Xavier könyve alapján készült -, hogy nemcsak egyszerűen azt üzeni: van élet a halál után is, és odaát sosem leszünk egyedül, hanem megérteti velünk az ok-okozat és a reinkarnáció működését. A történet főhőse Ernesto és Evelina. A férfi nyomban felismeri a nőben az előző életbeli ismerősét. Csakhogy Evelina keresztényként nem hisz a reinkarnációban. És az élet megy tovább akkor indul be igazán, mikor mindketten meghalnak… A film néha kicsit sokkoló, de főleg szívbe markoló, és tele van csavarokkal, miközben egész pontos képet fest a halál utáni életről.

Komfortos mennyország

Egyszerre gyönyörű, meghökkentő és kissé hátborzongató a Komfortos mennyország, de nem is csoda, hiszen egy nyughatatlan lélekről szól. Éppen emiatt olyan lenyűgöző, mert az szemlélteti, mi történik azokkal, akik a két világ között ragadnak, mert valamilyen okból kifolyólag nem leltek békére. A film Alice Sebold azonos című regénye alapján készült. A főszereplő a 14 éves Susie Salmon, aki erőszakos halált halt. Egyrészről odaát sürgetik, hogy lépjen tovább, másrészről figyeli a szeretteit és végül segíteni kezdi őket, hogy megtalálják a gyilkosát.

Öten a mennyországból 

Ez a film is attól olyan varázslatos, hogy megmutatja, mi történik azokkal, akik nem tudnak a halál után egyből továbblépni. Mitch Albom azonos című regényéből készült film főszereplője a 83 éves háborús veterán, Eddie, aki hirtelen távozik az élők sorából. De nem a mennyországban találja magát, hanem egy köztes helyen, ahol találkozik öt emberrel az életéből, hogy a segítségére legyenek. Ahogy a többi film is a listán, az Öten a mennyországból is zsúfolásig van értékes üzenetekkel, amit egy érzelemgazdag, megható filmbe csomagoltak.

fotó: imdb.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!