Szeretnél hinni a csodákban? Vagy már nagyon is hiszel, csak jólesnek a szívednek az ilyen varázslatos történetek? Mindkét esetben kedvedre lesz ez az 5 lélekemelő film, ami átformálhatja a gondolkodásodat.

A legtöbb ember szeretne hinni a csodákban, hiszen arra gondolnak: ha mással is megtörtént, akkor talán velük is. Ez pedig erőt, hitet és reményt ad nekik, különösen a nehéz napokon vagy amikor baj történik.

Az a különleges ebben az 5 lélekemelő filmben, hogy mindegyik igaz történet, ami talán még inkább segíthet abban, hogy hinni tudj a csodákban:

Beszélgetések Istennel

Az egyik legnagyobb csoda, ami történhet az emberrel, ha szóba elegyedik vele Isten. Márpedig ez történt egy Neale Donald Walsch nevű férfival, aki a három Beszélgetések Istennel kötet szerzője. Egy balesetet követően elvesztette az állását, és az utcára került. Sokáig kellett koldulnia, mígnem összebarátkozott több hajléktalannal és újra munkához jutott. De mire egyenesbe jött volna az élete, megint beütött a krach és akkor fordult Istenhez egy sor olyan kérdéssel, amiket bizonyára te is feltettél már. Ha látja Isten a szenvedést, miért nem segít? Miért hagyja sorsára a nehéz időkben? Miért engedi, hogy rossz dolgok történjenek? Legnagyobb meglepetésére pedig Isten válaszolt neki. Mélységesen elgondolkodtató, ugyanakkor felemelő film.

A békés harcos útja

Dan Millman sikertörténete milliók életét változtatta meg. Miután motorbalesetet szenvedett, úgy tűnt, soha többé nem térhet vissza a tornász karrierjéhez és nem lehet belőle világbajnok. Majd összeismerkedett egy fura fickóval, akit ő csak Szókratésznek hívott, mert folyton bölcsességeket hangoztatott. Valójában a különös, megmagyarázhatatlan dolgokra képes férfi megtanította a harcos útjára, a most hatalmára, ami teljesen megváltoztatta az életét, és maradéktalanul felépült a sérüléseiből Dan, így lehetősége volt megvalósítani az álmát. Egyszerre motiváló és érzelmekkel teli film A békés harcos útja.

Mennyei csodák

A Mennyei csodák szintén igaz történet alapján készült, Christy Beam azonos című regénye nyomán, amiben kisebbik lánya történetét meséli el. Egy nap a 12 éves Annabel megbetegszik és kiderül: gyógyíthatatlan betegséggel küzd. Ilyenkor minden szülőt ugyanaz a kérdés foglalkoztat. Hol marad Isten ilyen nehéz időkben? Miért sújt egy jóravaló kislányt halálos betegséggel? Mivel nem érkeznek válaszok, és a helyzet is rosszabbodik, már-már elfordul Istentől, de mikor baleset éri a lányát, újra visszatalál hozzá és imádkozni kezd, a jutalma pedig nem marad el. Érdemes bekészíteni magad mellé egy csomag zsebkendőt, ha belevágsz a megnézésébe!

Igazából mennyország

Hiába, a legszebb és leginkább megkapó filmek a csodákról igaz történetek. Ugyanis, a 4 éves Colton Burpo majdnem belehal a vakbélgyulladásba, de aztán igen: csoda történik és felépül. Talán azért, mert az egész család és egyházközösség imádkozott érte, vagy mert az égieknek terve van vele. És valóban elképesztő dolgokat mesél a szüleinek és másoknak is: járt a mennyországban és találkozott Jézussal. Az egész család megvan döbbenve, még a tiszteletes apuka is, aki nem tudja, mit higgyen, ám az egész közösség tőle várja a megerősítést: valóban járt Colton a mennyekben vagy csak kitalálta? Szembetalálja magát a saját démonaival, hiszen milyen lelkész ő, és hogy hihet Istenben, ha a saját fia szavaiban sem bízik? Drámával telezsúfolt, megható és rendkívül gondolatébresztő film.

Áttörés

A lista utolsó filmje is igaz történeten alapul. A 14 éves John Smith alatt beszakad a jég és 15 percig volt víz alatt. Bár sikeresen kihúzzák, de kómába került. Az orvosok nem sok esélyt látnak felépülésére. Ám miközben az anyja, Joyce Smith imádkozik az életéért, az értékei javulni látszanak, és ezt jelnek veszi. Imára és hitre  van szükség. Ezért minden követ megmozgat azért, hogy az egész város imádkozzon a fogadott gyermeke felépüléséért. Az Áttörés egy fiú haláláról és feltámadásáról, egy család szenvedéseiről, reményeiről és megváltásáról szól. Az biztos, hogy a megnézése után napokra a hatása alá kerülsz.

fotó: imdb.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!