Amikor magad alatt vagy, kilátástalannak érzed az életedet, számíthatsz arra, hogy a 10 lélekemelő film egyike garantáltan felderít, és visszaadja az elvesztett hitedet és reményedet abban, hogy várnak még rád szebb napok.

Mindenkinek vannak nehéz időszakai és olyankor jó, ha van kibe, illetve mibe kapaszkodni. Ilyen lehet egy erőt adó könyv vagy akár film is.

Amikor sötéten látod a helyzetedet, vagy elvesztetted a motivációdat és szükséged lenne egy kis léleksimogatásra, válassz egyet minden idők 10 legjobb lélekemelő filmje közül és mire a végére érsz, szinte biztosan jobban fogod érezni magad!

A titok: Merj álmodni

Ha nem csak lélekemelésre vágysz, hanem szívesen elmélyülnél a vonzás törvényének gyakorlásában, akkor itt ez a egy gyönyörű, megható, és egyben izgalmas történet, amelyben a főszereplő Miranda Wells (Katie Holmes) egy ritka peches nő. Egyedül neveli három gyerekét, és az élete a folyamatos küzdelmekből áll. Ám egy napon megismeri Bray Johnsont, és gyökerestül megváltozik az élete. Bray megmutatja neki, hogyan idézheti elő az életében a csodákat.

Sült zöld paradicsom a Kis Megálló kávéházban

Evelyn Couch (Kathy Bates) egy túlsúlyos, házassági problémákkal küzdő tipikus háziasszony. Rendszeresen bejár a kórházba ápolni a nagynénjét, és ott ismerkedik meg Ninnyvel. A cselekmény egyik szála Evelyn életét mutatja be, másrészről pedig visszacsöppenünk a múltba, ahol megismerjük Idgie és Ruth történetét, akik gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, felnőttként pedig megnyitották a Kis Megálló kávéházat, ahol az ételspecialitásuk nem más, mint a sült zöld paradicsom. Nagyon értékes üzenete van ennek a filmnek, különösen a nők számára! A néző a végére teljesen másképp láthatja a kapcsolatait, és az életét.

Keleti nyugalom – Marigold Hotel

Amikor úgy érzed, padlón vagy, nézd meg ezt a filmet, és nem csak a jó hangulatod tér vissza, de még a gondolkodásmódod is megváltozik. A Keleti nyugalom hét angol nyugdíjas életéről szól. Problémáik vannak, változásra vágynak, és elegük van a jelenlegi életükből. Mind-mind rátalálnak a Marigold hotel reklámjára, és úgy döntenek: az indiai Jaipurban található paradicsomi hotelben kezdenek új életet. Na igen ám, de mikor megérkeznek, nem azt kapják, mint amire számítottak! Tényleg igazán szívmelengető film, ami nemcsak a szemet, hanem a lelket is simogatja.

A bakancslista

Bizonyára neked is van egy bakancslistád arról, hogy mit szeretnél életedben megtenni, mielőtt feldobod a bakancsodat. Carter Chambers (Morgan Freeman) is összeírja a sajátját a kórházban, és meg is osztja az új szobatársával, Edward Cole-lal (Jack Nicholson), aki egész életében csak habzsolta az életet. Hogy mi a közös bennük? Mindketten rákosak. Végül úgy döntenek, hogy elhagyják a kórházat és inkább megvalósítják mindazt, ami a bakancslistán szerepel. Amikor épp mélyponton vagy, nézd meg a bakancslistát, mert képes rámutatni arra: van miért, van kiért élni, és az eszedbe juttatja: az élet egy ajándék.

Életrevalók 

Az igaz történet alapján született filmből, csak úgy árad a pozitivitás. A legsötétebb napodon is képes mosolyt csalni az arcodra, és elérni, hogy újra derűsen lásd a világot. Az Életrevalók egyik főhőse a rossz életű, problémás, de hihetetlenül karizmatikus és jófej Driss (Omar Sy), aki kénytelen elfogadni egy ápolói munkát. A mozgássérült Philippe-t (François Cluzet) kell gondoznia, ám ők ketten két teljesen különböző világ. Idővel mégis nyitni kezdenek egymás felé, sőt: tanulnak is a másiktól. Ez a film egy gyönyörű barátságról, az újrakezdésről és az élet szeretetéről szól.

A boldogság nyomában

Amikor igazán kilátástalannak érzed az életedet, nézd meg ezt az igaz történetet, és a végén szinte biztosan átértékeled a helyzetedet. Christopher Gardner (Will Smith) fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy eltartsa a családját. Egy napon a feleségnek elege lesz és magára hagyja a férjét és a fiát, akik végül az utcára kerülnek. De Christopher végig küzd és derűsen látja a jövőjüket, ugyanis van egy szuperképessége: jól ért a számokhoz. Eldöntötte, hogy bróker lesz. Az égegyadta világon mindent elkövet azért, hogy így legyen, és akármilyen nehéz helyzetben is legyenek, mindent megtesz a sikerért és a fiáért. Végül nem marad el a jutalma, ahogy a te lélekemelésed sem, ha végignézed a filmet!

Ízek, imák, szerelmek

Téged is foglalkoztat a kérdés, hogy miről ismerheted fel az igazit? Hogy egyáltalán ki vagy te, és mire vágysz igazából? Liz (Julia Roberts) ugyanezeket a kérdéseket tette fel magának és még egy guruhoz is elment Balin. Megvan mindene, mégis boldogtalan, de miért? Az útkeresése odáig vezeti, hogy felmond a munkahelyén, elválik a férjétől és utazni kezd. A spirituális utazása Olaszországba majd Indiába, és végül újra Balira viszi, ahol megismerkedik Felipével (Javier Bardem), a bohém brazil férfival. Ez egy gyönyörű, étvágygerjesztő, és maximálisan lélektuningoló romantikus-spirituális film, ami igaz történeten alapul.

Beszélgetések Istennel

Ha valaha is azt érzed, hogy minden rossz körülötted, eleged van az életedből és magad alatt vagy, mert úgy tűnik, még Isten is elhagyott, nézd meg ezt a filmet. Neale Donald Walsch, a három Beszélgetések Istennel kötet szerzője, és az ő életét mutatja ez a film, hogyan lett belőle hajléktalan egy szörnyű balesetet követően. Aztán mikor végre ismét egyenesbe jönne az élete, megint kap egy pofont a sorstól, és akkor Istenhez fordul mérgében. Isten pedig válaszol. Egy nagy szívbemarkoló, elgondolkodtató film, ami képes megváltoztatni az ember nézőpontját.

A békés harcos útja

Dan Millman sikertörténete milliók életére volt hatással. Ahogy a könyvében, úgy a filmben is elmeséli, hogyan törte majdnem derékba a tornász karrierjét és álmát egy motorbaleset. Épp a legkritikusabb időszakban ismerkedett meg egy rejtélyes, csodákra képes férfival, Szókratésszel, aki megmutatta neki a MOST hatalmát, és olyan bölcsességekbe avatta be, aminek köszönhetően Dan nemcsak meggyógyult, hanem világbajnok tornász is lett belőle. Fantasztikus film egy összetört test és lélek felemelkedéséről.

A szív bajnokai

Michael Oher élete tele van viszontagságokkal. Titkolja, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték, közben nem kerül be egy jó iskolába, mert rosszak az eredményei, és még hajléktalan is. Aztán felkarolja Leigh Anne (Sandra Bullock) és befogadja a családjukba. A fiatal srácról kiderül, hogy egyáltalán nem ostoba, ráadásul kiváló focista, és hatalmas szíve van. A szív bajnokai egy igazán megindító film az összetartásról, a családról, és a szeretetről.

Fotó: freepik.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!